Workout Thuis
How to

15 minuten workout voor thuis

Door: Marit
11/04/2017

We hikken er allemaal vaak genoeg tegenaan: de weg naar de sportschool. Hoe lekker zou het zijn als je vanuit je eigen woon- of slaapkamer de eerste stappen kunt zetten naar een summer body? Wij vertellen je hoe je met een korte workout ook thuis fit kunt worden.

15 minuten workout

Wij hebben dé manier gevonden zodat jij niet dat dure sportschoolabonnement af hoeft te sluiten en tegelijkertijd toch aan dat strakke lichaam kunt werken. Voor deze workout heb je alleen een handdoek nodig en wat ruimte om de oefeningen uit te kunnen voeren. Deze oefeningen zijn natuurlijk ook te combineren met gewichten, fitnessballen, Kettle Bells en ander soort krachtaccessoires. Je kunt het zelf zo gek, moeilijk en zwaar maken als jij wilt! Die vaas van je grootmoeder zal dus even een ander plekje moeten krijgen..

Deze workout is het begin van een goede start voor de aankomende zomer. Je kunt de oefeningen ook in de tuin doen met een lekker zonnetje in je gezicht. Je kunt er zelfs een nieuwe traditie van maken met je vriendinnen! Plan eens in de week (of vaker) een avond in om de workout te combineren met een gezellige bijkletsavond met je besties. Samen fit worden is immers leuker, toch?!

De handdoek bij deze workout is niet voor een zachtere ondergrond voor je billen en rug. Maar de handdoek wordt gebruikt als kracht tool waardoor je allerlei verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Je spieren worden telkens op een andere manier aan het werk gezet. De oefeningen zijn in sets van 10, 15 of 20 uit te voeren en dat dan een stuk of drie keer. Je kunt steeds een stapje hoger gaan en jezelf uitdagen! Zorg wel voor die 30 tot 60 seconden rust tussen de oefeningen door.

Oefeningen Thuis Workout

1. Een curl op het doekje

Zorg dat je met je rug op een zachte ondergrond ligt (extra handdoek of matje kan natuurlijk ook). Buig je knieën en laat je hielen rusten op het handdoekje. Lift je heupen telkens omhoog zodat je lichaam van je knieën tot je schouders een rechte lijn vormt. Duw je hielen zo ver mogelijk naar voren, maar hou je heupen op dezelfde hoogte. Hou dit telkens een paar tellen vast en kom dan weer terug omhoog.

Workout Oefening

2. Zittende twist

Deze oefening is perfect voor je schuine buikspieren. Ga op de grond zitten en maak van de handdoek een lange strook. Strek je armen op schouderhoogte en leun iets achterover. Til je voeten van de grond en hou hierbij je buikspieren aangespannen en je knieën gebogen. Beweeg nu telkens van links naar rechts zodat je schouders en borst moeten draaien. Hou ook deze oefening even vast en draai dan weer terug naar het midden.

Oefeningen Workout Twist

3. Zijwaartse lunge

Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte, niet te breed. Hou je handen op je heupen en je rechtervoet op het handdoekje. Buig je linkerknie naar voren en duw je heup naar achteren. Glij je rechtervoet hierbij zo ver mogelijk naar de zijkant. Wissel na elke set van kant.

Thuis Workout Lunges

4. Superwoman press

Ja, ook wij mogen onze vrouwelijke spiderman naar voren brengen. Ga op je buik op de grond liggen en til je borst omhoog. Van het handdoekje maak je weer een lange strook. Hou de handdoek op schouderhoogte en buig je ellenbogen. Duw de handdoek van je af, totdat je armen volledig gestrekt zijn. Kijk zelf maar hoe lang je dit volhoudt!

Workout Oefeningen Sporten
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit