Header Kokosolie
Uitgelicht

3 tips om kokosolie toe te passen in je beautyritueel

Door: Esmée
31/01/2017

Kokosolie is razend populair in de keuken en staat daarom wellicht in je keukenkastje, maar je kan het ook perfect gebruiken in je beautyroutine. Wij geven je drie redenen waarom kokosolie zo fijn is tijdens je beautyroutine.

  1. Zachte benen
    Wanneer je kokosolie in huis hebt, kan je eigenlijk je scheerproducten wel weggooien. Kokosolie bevat laurinezuur wat ervoor zorgt dat je scheermes heel gemakkelijk over je benen schuurt. Laurinezuur heeft daarentegen ook een antibacteriële werking wat infecties voorkomt. Veel beter toch dan de scheerproducten die je nu hebt?
  2. Een jonge huid
    Kokosolie is ook zeer geschikt voor een lekker gezichtsmasker. Het fijne van kokosolie is dat er veel antioxidanten en vitamine E in zit, wat de diepliggende huidlaag bereikt. De kokosolie werkt tegen huidveroudering en helpt bij het heropbouwen van cellen. De kokosolie kan je het beste aanbrengen voordat je gaat slapen.
  3. Perfecte nagels
    Als derde tip is kokosolie perfect om te gebruiken wanneer je jouw nagels gaat lakken. Breng de kokosolie aan rondom je nagels, voordat je jouw nagels gaat lakken. Met dit trucje voorkom je dat de nagellak aan je huid hecht. Met een wattenstaafje kan je alles rondom je nagels gemakkelijk weghalen, na het lakken.
Img 3240
Esmée