Feestelijke Oogmakeup
How to

3 x feestelijke oogmake-up voor Kerst en Oud & Nieuw

Door: Conny
16/12/2016

Is jouw oogmake-up altijd een beetje hetzelfde en spring je voor een feestje hooguit uit de band met een eyeliner? Tijd om deze drie looks te adopteren en voor een echte party look te gaan deze feestdagen!

Blueyou

Blauwe oogmake-up is hot! We spotten veel blauw op de catwalk dit seizoen, waaronder bij Maiyet. Daar struinden de modellen de catwalk af met hemelsblauwe oogschaduw die je kijkers haast oplichten.

How-to
1. Key is de juiste kleur: kies een lichtblauwe, maar heldere kleur met veel pigment, zonder shimmer.

2. Gebruik de juiste tools zoals een eyeshadow brush en blending brush om de oogschaduw vanuit de binnenste ooghoeken naar buiten toe te vervagen.

3. Zet je ogen vanaf halverwege het ooglid richting de slapen aan met een subtiele winged eyeliner en je zult geen blauwtje lopen deze feestdagen.

Bluegoldoogmakeup

Goldfeather

Rock & Roll nieuwe stijl bij Philip Plein: deze oogmake-up staat mooi bij elke outfit en is zonder twijfel altijd een succes.

How-to
1. Maak een flinterdun eyelinerpenseeltje vochtig en dep deze in je zwarte of donkergrijze oogschaduw.

2, Trek dunne streepjes richting je wenkbrauw en slapen zodat er een soort ‘veren-effect’ ontstaat.

3. Gebruik daarna een goudkleurige (zilverkleurig mag ook) creamy eyeshadow in een rechthoek over het ooglid en vervaag deze in de eerder aangebrachte zwarte oogschaduw.

Staat mooi met een look in zwart velour of een simpel zwart jurkje in leer.

Goldenlookeyemakeup

Black-out

Een greasy eyeliner in zwart metallic zoals bij Versace mag lekker vet aangezet worden tegen de bovenste en onderste wimperlijn.

How to
1. Gebruik een smudging tool om de liner mee te vervagen voor een stoer effect dat extra dramatisch oogt.

2. De waterlijn (dus de huid boven je onderste wimpers en onder je bovenste wimpers, welke in contact komt met je oog zelf) vul je in met een zwarte eyeliner die geschikt is voor je ‘inner rim’, zo creëer je een nog intenser effect.

3. Voeg eventueel een klein vleugje zilver of goud toe in je binnenste ooghoeken voor een feestelijk effect.

Author Conny
Conny