Header Herfstlook
Uitgelicht

4x make-up tips voor de perfecte herfstlook

Door: Merel
20/10/2017

In de herfst flawless op je bestemming aankomen? Wij hebben vier make-up tips voor de perfecte herfstlook voor je. Lees je mee?

1. Zorg voor een subtiele glans op je gezicht

Door het gebrek aan zonlicht, verdwijnt in de herfst de gezonde, bruine kleur die je in de zomer zorgvuldig hebt opgebouwd, van je gezicht. Zonde, want een subtiele glans op je gezicht is juist een van de trends van dit najaar. Je kunt voor een gezonde 'shine' zorgen door een foundation aan te brengen die goed past bij jouw huidkleur. Bijvoorbeeld de True Match Foundation van L’Oréal Paris. Die is geschikt voor veel verschillende huidskleuren. Een andere optie is een goede blush gebruiken. Hiermee creëer je in een handomdraai een gezonde blos op je wangen.

Sfeer Herfst

2. Verberg die rode neus

Dankzij de herfst verdwijnt je zomerse kleurtje (tenzij je naar de zonnebank gaat) en is de kans dat je verkouden wordt een stuk groter. En ben je verkouden, dan krijg je een rode neus zodat iedereen weet hoe de vlag erbij hangt. Om te voorkomen dat je erbij loopt als Rudolph the Red Nose Reindeer, gebruik je een primer die roodheid tegengaat. Bijvoorbeeld de Anti-Redness Primer van Maybelline. Die zorgt voor een mooie, egale look en is perfect om dat rode puntje te camoufleren.

3. Verzorg je lippen

Je lippen krijgen het zwaar te verduren in herfst en winter. Om te voorkomen dat de velletjes erbij hangen, doe je er goed aan door regelmatig een lippenbalsem te gebruiken. Er zijn zelfs lippenbalsems met kleur, zoals deze van Maybelline. Hiermee kun je jouw lippen verzorgen, voorkomen dat ze droog worden én ze een frisse kleur geven. Bovendien kun je met lippenbalsem dé herfsttrend op het gebied van lippenstift, creëren; blurry lippen! Zo krijg je ze:

  1. Breng wat lippenstift aan op je lippen;
  2. Doe er lippenbalsem of lipgloss overheen;
  3. Smeer het een beetje uit en voilà: ready to go.

4. Waterproof mascara

Het hoort nou eenmaal bij de herfst - lange periodes met regenbuien en windvlagen. Een waterproof mascara is daarom een absolute herfst must-have. Met deze 'magische' make-up kun je door regen en wind fietsen of lopen, zonder dat je je hoeft zorgen te maken over het uitlopen van je mascara - en de verzopen panda-look die daarbij hoort.

Tip: het kan soms lastig zijn om waterproof make-up van je gezicht te halen. Met een waterproof make-up remover, zoals deze van L’Oreal Paris, is je gezicht in een oogwenk weer schoon.

Merel
Merel