Lipsticktrend
Nieuws

5 goede redenen om mee te liften op de matte lip hype

Door: Lot
27/10/2016

Matte lipstick mag van ons nog héél lang aan de hand zijn. Op de eerste plaats omdat hij een fijne edge geeft aan welke stijl ook, maar ook vanwege onderstaande redenen. Als mat nog niet je beste mattie was, dan wordt hij het wel – we zeggen het je maar alvast.

Reden 1: matte lipsticks leveren meer kleur en dekkingskracht

Qua kleurintensiteit wint een matte lipstick het met gemak van een niet-matte. Omdat hij is opgebouwd uit relatief veel pigmentpoeders, ben je verzekerd van een flink aanwezige kleur die ook nog eens langer blijft zitten. Dat betekent dat je met een matte lip wegkomt met een minimum aan make-up – lekker makkelijk. Wat mascara, blush en eventueel een wenkbrauwpoedertje erbij, en gaan! Om hem extra long-lasting te maken, kun je laag over laag aanbrengen en het teveel aan product tussendoor steeds afhappen.

Reden 2: een matte lip is ideaal selfie-material

Vanwege die explosie aan kleurpigmenten trekt een matte lip altijd en overal de aandacht, ook op selfies. Kies je er een in een felle of diepe tint laat dat je tanden bovendien witter lijken.

Reden 3: mat voelt niet meer droog

Nog niet zo lang geleden moest je maar voor lief nemen dat matte lipsticks nogal droog voelden en lastig aan te brengen waren. Da’s niet meer het geval. In de nieuwste generatie is gebruik gemaakt van lichtere wassen, waardoor minder pigment nodig is (hoe meer pigment, hoe droger de formule) en er soms zelfs ruimte overbleef voor hydraterende ingrediënten die lippen soepel houden. Je zou je balm er bijna voor laten staan.

Reden 4: mat en strobing doen het goed samen

Nu highlighter zo’n grote rol speelt op ons gezicht is het fijn dat er zoiets als matte lipstick bestaat, voor het juiste tegenwicht. Sla Instagram er maar op na: de beste strobing looks gaan gepaard met een matte lip.

Reden 5: what you see is what you get

Vanwege zijn hoge pigmentatiegraad is de kleur van een matte lipstick in de huls exact de kleur die op je lippen terecht komt. Kom daar maar eens om bij niet-matte lipsticks. Die kunnen qua kleur natuurlijk ook prachtig uitpakken in de praktijk, maar soms is het fijn dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

Author Lot
Lot