Vakantievoorbereidingen Header
Uitgelicht

5 tips om vakantiestress te voorkomen

Door: Marit
22/04/2017

We kunnen eindelijk zeggen dat de (zomer)vakantie er weer aan komt. Tijd om aan de voorbereidingen te beginnen. Met deze 5 tips voorkom je veel vakantiestress. Goede reis!

1. Maak lijstjes

Het helpt als je van te voren opschrijft wat je allemaal mee moet en wilt nemen. Zorg ervoor dat je altijd een notitieblokje bij je hebt, waarin je vlug iets op kunt schrijven als het je te binnen schiet. Zo kom je er (hopelijk) niet pas op het vliegveld achter dat je die mooie zonnebril of hoed bent vergeten. Die vakantiestress zit niemand op te wachten namelijk.

Schrijf ook de plekken op die je absoluut wilt bezoeken tijdens je trip. Stel, je ziet een onwijs gaaf restaurant in een blog of post op Instagram, schrijf deze dan snel op. Het zou toch zonde zijn als je die ene gin-tonic met dat speciale smaakje niet meer weet te vinden.

2. Zonnebrillenjacht

Begin op tijd met het zoeken naar jouw favoriete zonnebril. Hier gaat vaak meer tijd in zitten dan je gedacht had en een zonnebril is echt wel een musthave in de zomer. Er zijn gigantisch veel zonnebrillen te vinden. Het aanbod is enorm, dus zorg ervoor dat jij ruim op tijd wat je van je lievelingsmodellen op hebt geprobeerd.

3. Giga shopper in de pocket

Heerlijk; een strandvakantie met een cocktail in je linkerhand en een goed en dik boek in je rechterhand. Maar jouw eigen strandspullen moeten ook nog op dat strand komen. Daar zijn de shoppers perfect geschikt voor. Ken je de Handed By… shoppers al? Deze shoppers zijn ruim, in allerlei kleuren en voor een goede prijs verkrijgbaar. Deze tas is ook nog eens handig in het vliegtuig en in de auto om extra veel spulletjes in mee te nemen. Zo vergeet jij echt niets meer en dat is handig tegen? Juist! Vakantiestress.

Tips Vakantievoorbereidingen

4. Where to go?

Je hebt vast en zeker jouw hele vakantiebestemming al uitgepluisd. Maar het is toch altijd fijn als je nog een aantal tips en ideeën bij de hand hebt. Vaak heb je in het buitenland geen (of amper) internet, tenzij je natuurlijk wifi of een buitenlandse bundel hebt. Dan zijn de reisgidsen een perfecte uitkomst om dat leuke restaurantje of dat mega schattige kerkje nog even op te zoeken.

5. Hot hot hot!

Die zon gaat gegarandeerd branden op onze Hollandse huid. Als je al een tint of kleurtje van jezelf hebt, is dat natuurlijk mooi genomen. Zorg er anders voor dat jij goed beschermd in die felle zon ligt, zodat er hopelijk geen gekke dingen gebeuren met je huid. Je hebt allerlei verschillende soorten zonbescherming; lotions, sprays, oliën en crèmes. Kies een bescherming met voldoende factor voor jouw huidtype, zodat jij na zonsondergang niet als een aangebrand kreeftje het strand af moet sjokken.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit