Prof Haarverzorging Header
Nieuws

5 voordelen waarom je professionele haarverzorging ook thuis zou moeten gebruiken

Door: Conny
24/02/2017

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de professionele haarmerken en de merken die je in de supermarkt vindt? En waarom zou je wat meer betalen voor professionele haarverzorging? We zetten de vijf voordelen ervan op een rijtje.

1. Trendbepalend

De markt met professionele haarverzorging is vaak voorloper op trendgebied. De merken laten zich inspireren door wat ze op de internationale catwalk zien, maar ook door de toekomstbepalende auto industrie of kunstmarkt, welke zeer bepalend zijn voor de consumententrends die tussen de 2 en 5 jaar later pas ontstaan.

2. Werkzame ingrediënten

De concentratie van werkzame stoffen ligt in professionele haarverzorging vaak hoger. Een paars masker om je geblondeerde haar een koele gloed mee te geven, bevat vaak meer pigment wanneer het van een professioneel haarmerk is en doet dus beter zijn werk dan een gemiddeld product uit de supermarkt.

Ook op het gebied van voedende en verzorgende ingrediënten is het slim om de ingrediëntenlijst uit te pluizen van een product dat je op het oog hebt. Zo weet je precies wat je koopt en of het aan je eisen voldoet.

3. Innovatief

Net als met luxe cosmeticamerken komen professionele haarverzorgingsmerken vaak eerder met innovaties. Ze stoppen meer geld in research (hierdoor ligt de prijs vaak ook iets hoger) en wanneer er iets nieuws ontdekt wordt, zie je het eerst bij de kappersmerken en veel later pas bij de consumentenmerken.

Denk bijvoorbeeld aan Olaplex, het merk dat je haar beschermt tijdens het kleuren. Dit wordt sinds een paar jaar gebruikt in de professionele haarscene en er komen nu steeds meer consumentenmerken die beschermende producten aanbieden bij een set haarkleuring voor thuisgebruik.

Prof Haarverzorging In Article

4. Luxe gevoel

Een shampoo, conditioner of haarmasker van een professioneel haarmerk geven je dat heerlijke salongevoel alsof je net van de kapper komt. Op die manier kan je je behandeling nog even voortzetten in gedachten. Niets zo lekker als vers gewassen of geföhnd haar dat ruikt naar die luxe geur van de haarstylist.

5. Met zorg gekozen

De professionele haarproducten zijn vaak iets duurder en de ingrediënten zijn met zorg uitgekozen. Sommige consumentenproducten bevatten ingrediënten die meer kwaad dan goed doen voor je haar en daar gaat je haar er natuurlijk niet beter van uitzien. Denk aan parfum of uitdrogende ingrediënten.

Gelukkig zijn bijna alle producten die je in de supermarkt vindt ook hartstikke goed voor je haar, maar het is altijd raadzaam om de ingrediëntenlijst goed te checken voor je iets gebruikt.

Author Conny
Conny