Header Oog
Gespot door de redactie

5x stevige concurrentie voor je zwarte eyeliner

Door: Lot
17/03/2017

Zwart op je wimperrand voelt vertrouwd, geeft definitie en zorgt voor drama. Klopt allemaal, en toch geven wij af en toe de voorkeur aan een minder voor de hand liggende tint oogpotlood of eyeliner. Deze bijvoorbeeld:

1. Paars

Niet het felle krokuspaars (tenzij je het lef hebt), denk aan aubergine- en violettinten of aan dat hele donkere, diepe paars dat bijna voor zwart kan doorgaan. Met dit soort kleuren is het rustig afkicken van een zwart-obsessie, omdat je er hetzelfde intense effect mee creëert. Intenser zelfs, juist vanwege de vleug kleur erdoorheen. Zwart kan mat overkomen, een paarstint laat je ogen sprankelen.

2. Bruin

Bruin op je ogen is niét saai. Het resultaat oogt wat zachter, dat is waar. Maar dat zachte kan juist heel mooi zijn, vooral bij een lichte huid en lichte wenkbrauwen. Of op dagen dat je zin hebt in naturel. Zolang je een stevig bruin kiest (probeer ook eens roest- en kopertinten met een shimmer erin) en er een gitzwarte mascara bij draagt, blijft je oogmake-up gewoon power houden.

3. Grijs

Net als bruintinten komen greys wat minder hard en scherp over dan zwart. Dat maakt ze heel geschikt om te blenden tot een mysterieuze smokey eye. En om te mixen met andere, donkerdere tinten wanneer je toch meer definitie wilt. Tip: de overstap van zwart naar grijs gaat het soepelst met een eyeliner in antraciet, grafietgrijs of taupe, zoals die van Yves Saint Laurent en Max Factor hieronder.

4. Marineblauw

Net als een donkere paarstint voelt navy blue niet heel anders dan zwart, terwijl je er wel meer voor terugkrijgt. Donkerblauw is namelijk een optische eye opener: het laat het wit van je ogen witter lijken, je blik frisser en jou jonger. Iets om te onthouden na het volgende nachtje doortrekken.

5. Groen

Bij lime- en appeltjesgroen is het duidelijk, maar ook de meer ingetogen, draagbare groentinten zoals kaki, olijfgroen, mosgroen en emerald geven je oogmake-up meer jeu en dimensie dan plain zwart. Praktisch voordeel van welke tint groen ook: het leidt de aandacht af van rode adertjes op je oogleden.

Author Lot
Lot