Header Statisch Haar
Uitgelicht

5x wat te doen tegen statisch haar

Door: Marit
8/03/2017

Het koude weer blijft aanhouden en we zetten de kachel steeds hoger. Het gevolg? Knetterende haren wanneer je je jas uittrekt of schokjes bij alles wat je aanraakt. Wat kunnen we hier tegen doen?

Hoe ontstaat statisch haar?

We stappen even over op de natuurkunde. Statisch haar ontstaat door wrijving tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes. Je haar vliegt alle kanten op wanneer er te veel negatief geladen deeltjes zijn.

Dit gebeurt dus vooral bij koud weer, omdat je haar dan vocht tekort komt. Binnen zetten we de kachel hoger en hierdoor droogt het haar ook nog eens uit. In de zomer hebben we hier geen last van, omdat je haar dan voldoende vocht krijgt. We hebben voor de koudere periode een aantal tips voor je klaargezet.

Article Statisch Haar

5 tips tegen statisch haar

 1. Juiste shampoo en conditioner
  Kijk goed welke shampoo geschikt is voor jouw type haar. Gebruik geen shampoo waar je droog haar van krijgt. Na het wassen is het ook slim om een conditioner te gebruiken. Ook helpt het om regelmatig een haarmasker te gebruiken.
 2. Handcrème en water
  Het helpt om je handen in te smeren met crème en vervolgens vochtig door je haar heen te halen. Water heeft hetzelfde effect. Niet alleen wat water op je handen, maar ook veel water drinken helpt. Je hoofdhuid krijgt een flinke boost hierdoor.
 3. Kokosolie
  Kokosolie werkt effectief voordat je het haar wast. Haal het lichtjes door je haar heen, wacht een uurtje en was daarna je haar. Vind je dit gek? Dan kan je ook een beetje olie door je shampoo heen doen tijdens het wassen. Maar denk er wel aan dat je niet te veel olie gebruikt, want je huid wordt hier ook vetter van.
 4. Niet laten snijden!
  Vaak gebeurt het bij kappers dat de voorste lokken worden gesneden in plaats van geknipt. Hierdoor beschadigen je haarpunten en gaat het na verloop van tijd enorm pluizen.
 5. Speciale borstels
  Plastic borstels hebben een negatieve invloed op het haar. Plastic maakt het haar nog statischer, dus een houten borstel helpt een stuk beter. Ook bestaan er speciale borstels voor statisch haar. Daarnaast is het belangrijk dat je het haar niet te vaak borstelt. Het haar wordt hier namelijk erg pluizig van.

'My hair isn't messy, it's just erupting with awesome'

Yellow Heart Art
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit