Header 1 Verkoudheid Tips
Uitgelicht

5x tips tegen verkoudheid

Door: Marit
3/03/2017

Je zou denken dat we met de lente weer richting het warmere weer gaan. Maar in Nederland vallen de blaadjes nog van de bomen, is het erg koud en heerst de griep nog steeds. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een verkoudheid uit de weg gaat.

Zo ga je een verkoudheid tegen

Het is natuurlijk fijn als je altijd al goed voor jezelf zorgt en een verkoudheid hiermee voorkomt. Maar hoe voorkom je dat niezen en snotteren dan precies? Hier zijn een aantal tips:

  • Haal een neusspray in huis. De neusspray zorgt ervoor dat de zwelling in de neus wat afneemt en voorkomt een verstopte neus.
  • Neem je rust. Ga niet als een stresskip twintig afspraken op een dag inplannen. Dit hou je onmogelijk lang vol en zal je op den duur een griepje of uitputting opleveren. Het is belangrijk jouw lichaam voldoende rust te geven. Eet daarom ook zo min mogelijk vette dingen, omdat je lichaam dat naast een eventuele verkoudheid of griep nog niet goed kan verwerken. Eet veel verse groenten zodat je genoeg gezonde voedingsstoffen en antioxidanten binnenkrijgt.
  • Het is belangrijk dat de lucht in huis fris is. Zet af en toe een raampje open zodat het door kan luchten en vervuilde stoffen verdwijnen. Ook helpt het om een luchtverfrisser in je huis te plaatsen voor een aangename geur.
Article Verkoudheid Tips
  • Laat de koffie en alcohol even staan. Het is belangrijk dat je vochtbalans in goed evenwicht blijft. Door veel water te drinken, blijf je goed gehydrateerd. Op deze manier ondersteun je het lymfestelsel die door de verkoudheid is opgezwollen (dikke klieren).
  • Gember is een middel wat al jaren bekend staat om zijn goede werking. Het werkt ontstekingsremmend, verzachtend en helpt de kou uit het lichaam te verdwijnen. Veel mensen vinden het geen feest om gember 'uit de losse hand' te eten. Probeer daarom eens de Thaise Gember thee met Honing van Gingen.

Noodpakket bij griep

Heb je geen idee wat je in huis moet halen bij een flinke verkoudheid? Wij hebben een noodpakket voor je klaargezet:

1.

Gingen Thaise Gember thee met Honing

Drink voldoende gember thee (met honing)!

Gemberthee gezoet met honing. Natuurlijk heerlijk en aromatisch zonder additieven. Drink op elk gewenst moment. Smaak kan worden aangepast o…

Bekijk op bol.com

2.

Bridget Jones's Baby

Geniet van een heerlijke ‘zwijmel’ film

Renée Zellweger en Colin Firth zijn eindelijk weer samen te zien in de nieuwe film 'Bridget Jones's Baby'. ‘En ze leefden nog lang en gelukk…

Bekijk op bol.com

3.

Judas

Met een spannend boek zak je even helemaal weg

Bekijk ook Familiegeheimen, het nieuwste boek van Astrid Holleeder 'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’ Astrid en S…

Bekijk op bol.com

4.

Kruik met pluche hoes  Beige

De kruik met pluche hoes geeft jou een ontspannen gevoel

Kruik met pluche hoes. Warme kruik met inhoud van 2 liter en een zachte pluche hoes eromheen. De hoes is in verschillende kleuren verkrijgba…

Bekijk op bol.com

5.

Tissues Houten Doos

Last, but not least: de tissuebox!

Altijd je tissues bij de hand met deze fraaie tissuehouder. Gemaakt van MDF in een brown wash finish.…

Bekijk op bol.com
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit