Header Corrigeren Roodheid
How to

Zo camoufleer je acne met vloeibare make-up

Door: Conny
17/02/2017

Acne kan ervoor zorgen dat je je onzeker voelt. Een sollicitatiegesprek of date kan soms zorgen voor dagen van stress, waar je huidconditie ook niet bepaald van opknapt. Met deze make-up tips camoufleer je oneffenheden zoals acne of roodheid, zodat je je zelfverzekerd voelt over je uiterlijk.

Verzorgen

Je huid goed verzorgen is essentieel om deze zo rustig mogelijk te krijgen of te houden. Doe dit door goed voor jezelf te zorgen wat voeding betreft, maar ook op het gebied van huidverzorging.

 • Kies voor milde producten die de huidbalans niet verstoren, want dan heb je de minste kans op een onrustige huid.
 • Zeepvrije producten die de huid niet uitdrogen, maar wel goed schoonmaken zijn een absolute aanrader. Denk aan een gel cleanser, alcoholvrije tonic en een hydraterende dagcrème zonder parfum.

Corrigeren

Wanneer je rode puistjes hebt of een gedeelte van je gezicht rood is door irritatie, zijn groen en geel de beste kleuren om de roodheid in je huid te verdoezelen.

 • Geel en groen zijn de kleuren die roodheid het beste camoufleren.
 • Geel is geschikt om een volledig rood gezicht mee te corrigeren en groen is ideaal om kleine vlekjes en pukkeltjes mee te corrigeren.
 • Kies bijvoorbeeld voor een groene color corrector onder je foundation of ga voor een foundation met gele ondertoon om je gehele gezicht mooi rustig te maken.

"It is easy to display a wound, the proud scars of combat. It is hard to show a pimple"

Leonard Cohen

Camoufleren

Oneffenheden zoals acne of rode plekjes goed verdoezelen, vereist een bepaalde skill. Goed camoufleren doe je door de kleur corrector mooi te laten blenden met de rest van je huid.

 • Gebruik hiervoor een speciaal camouflage penseeltje of breng je groene camouflage aan met een sponsje, welke ervoor zorgt dat het goed met je huid ‘blend’.
 • Hier overheen gebruik je een vloeibare make-up, BB, CC of DD cream. Dit zorgt ervoor dat de groene correctie niet meer zichtbaar is en het gewoon lijkt alsof je huid mooi rustig is.

Egaliseren

Breng je vloeibare make-up aan met een sponsje of een speciale blurring kwast voor het meest egale effect. De overgang van je make-up naar je make-up loze hals moet zo natuurlijk mogelijk lijken.

 • Kies dus een kleur make-up die goed past bij je natuurlijke huidskleur en die je huid ook laat ademen.
 • Cushion foundations zijn hier bijvoorbeeld geschikt voor, omdat die je gezicht mooi rustig en egaal maken zonder je poriën te verstoppen.

Blush zonder roodheid

Een egaal gezicht geef je meer diepte en frisheid met een vleugje blusher.

 • Kies een tint die niet teveel roodpigment bevat, zodat je de egale en rustige basis van je foundation behoudt.
 • Een tint zoals perzik is veilig en staat mooi bij elke huidskleur.
Author Conny
Conny