Header Alzheimersocks
Uitgelicht

Alzheimer SOCKS

Advertorial
19/10/2017

Na het succes van de vorige editie zijn ze weer terug: de Alzheimer SOCKS. En dit jaar zijn ze ontworpen door het Nederlandse designduo Spijkers en Spijkers. Word jij ook een Held op Sokken om het wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor dementie te steunen?

#HeldopSokken

Net als twee jaar geleden, steun je door een paar Alzheimer SOCKS te kopen, het wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor dementie. De opbrengst van de sokkenverkoop komt namelijk volledig ten goede aan het Alzheimer-onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum. Kortom, door deze sokken te kopen, word je echt een Held op Sokken.

Overigens moet die oplossing voor dementie er snel komen, want 1 op de 5 mensen krijgt Alzheimer of een andere vorm van dementie. Bij vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. Dementie is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest.

De Alzheimer SOCKS

Een paar Alzheimer SOCKS bestaat uit twee verschillende sokken. Bewust, want ze staan symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie en hun naasten dagelijks geconfronteerd worden. Er zit dus een duidelijke gedachte achter het design, gemaakt door het modeontwerpersduo (Truus) Spijkers en (Riet) Spijkers. De ontwerpers hopen dat hun design een succes maakt van deze sokkenactie en zo een positieve bijdrage levert aan het dementie-onderzoek én het bespreekbaar maken van de ziekte.

Alzheimer Socks Sfeer 2
Sfeer 3 Alzheimersocks
1 van 3

Wat ons betreft komt dat wel goed, want niet alleen het toffe design maakt deze sokken mooi, ook de gedachte erachter. In de woorden van Edith, Held op Sokken bij bol.com: "Ik ben blij dat ik door de Alzheimer SOCKS mijn steun kan laten blijken aan wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor dementie. De sokken zitten heel fijn, want de stof is dik en voelt van goede kwaliteit. En natuurlijk is het design van Spijkers en Spijkers hartstikke tof!"