Antifrizzheader
Nieuws

Anti-frizz tips (deze ken je vast nog niet)

Door: Lot
6/10/2016

Pluizig haar, statisch haar, frizzy hair… hoe je het ook noemt, je wilt ervan af. Deze tips gaan je daarbij helpen, echt.

Pluist je haar snel, is de kans groot dat het droog is. Droog haar absorbeert bij vochtig weer namelijk meer vocht dan haar dat goed gehydrateerd is. Gevolg: het zwelt (onregelmatig) op en frizz is een feit. Zeven manieren om dit proces te dwarsbomen:

Kies een shampoo zonder sulfaten, maar mét stoffen die kampioen zijn in hydrateren, zoals glycerine, panthenol en plantaardige oliën. Die vullen het vochttekort in de haarschacht aan, zodat het minder vatbaar is voor vocht van buitenaf en dus voor frizz.

Als je (bijna) dagelijks je haar wast, doe dat dan zo’n twee keer per week zonder shampoo, dus alleen met conditioner. Ook in conditioner zitten wasactieve stoffen, maar veel minder dan in shampoo. Je haar wordt er schoner van, zonder dat het gestript wordt van zijn natuurlijke oliën.

Antifrizzartikel1

Nu we het toch over natuurlijke oliën hebben: door je haar regelmatig goed door te borstelen, help je het over de hele lengte gehydrateerd te houden en dus gevrijwaard van frizz. Borstels op basis van natuurlijk haar van everzwijn zijn hier goed in, net als de ronde versies met een mix van everzwijnhaar en plastic ‘haar’ (de plastic haartjes ‘pakken’ elke haar op en trekken ze de natuurlijke borstelharen in, voor een superglad en steil resultaat). Vooral ’s winters zijn borstels met een houten handvat een uitkomst, die lokken namelijk geen statische reacties uit.

Wacht met föhnen tot je haar bíjna droog is. Hoe langer je haren bloot worden gesteld aan de hitte van de föhn, hoe droger ze worden, hoe meer kans op gepluis.

Antifrizzartikel2

Als je haar het op een pluizen zet door een regenbui, kun je het prima temmen met een haarserum (bij fijn, sluik haar) of haarolie (bij haar met slag of krul). En als je dat niet bij de hand hebt, doet een beetje handcrème ook wonderen. Strijk wat over de plekken die het nodig hebben en wikkel je nog vochtige haar in een knot om het vergladdende effect te versterken.

Ruil je katoenensloop in voor een van satijn. Katoen onttrekt vocht aan je haar (en je huid), satijn niet. Dat merk je meteen bij het opstaan: je haar is gladder, glanzender, klitvrij en pluist niet!

Antifrizzartikel

Werk je je vaak in het zweet, is het slim om voor het sporten een leave-in conditioner aan te brengen. In transpiratievocht zit veel zout en ook dat heeft een vochtabsorberende, pluisbevorderende werking.

Author Lot
Lot