Header Salt Sprays
Review

Beach hair: dit zijn Beach hair: dit zijn de favorieten van onze Stijl experts

Door: Conny
24/08/2017

Sexy strandhaar is favoriet tijdens de zomer. En het fijne is dat iedereen in een handomdraai beachy hair kan creëren. Onze redactie en experts laten je weten wat hun absolute must-haves zijn voor het ultieme zomerhaar.

De favorieten van Juul

Foto Juul

Juul Smit (27, coördinator Stijl.bol.com)

Hoe draag jij je haar het liefst op vakantie?

"Het liefst in een losse, hoge knot of half-vast op vakantie. Nadat ik op het strand ben geweest en het zoute zeewater zijn werk heeft gedaan, gooi ik het lekker los. Ik vind dat rommelige effect altijd heel leuk. Zo probeer ik het thuis ook wel eens na te doen. Op vakantie moet ik oppassen dat mijn haar na een stranddag niet te ver opkrult en heel kort lijkt."

Wat is je favoriete product voor beachy hair?

"Van mezelf heb ik droog haar, met een flinke slag. Als ik m’n best doe, kan ik er met droogshampoo, mousse en andere producten een behoorlijke krullenbol van maken. Meestal kies ik na het wassen van mijn haar voor de föhn en een krulbehandeling met de stijltang. Voor het föhnen gebruik ik trouwens altijd wel een Hair Thickening Cream van Undone by The Insiders en soms een Sea Salt Spray van TONI&GUY. Die wissel ik meestal een beetje met elkaar af. Van die Sea Salt spray krijg je lekker stug haar en daardoor valt het ook wat voller voor mijn gevoel. Ik weet dat veel vrouwen glad en glanzend haar willen, maar ik ben denk ik een uitzondering ;-). Na het föhnen en stijlen (ik maak dan juist krullen met de stijltang), gebruik ik nog wat volumepoeder van Taft. Je schudt een beetje poeder in je handen, even wrijven en bij de haaraanzet, onder het bovenste laagje haar, inmasseren."

Is de verpakking handig?

"De verpakking van de Sea Salt Spray van TONI&GUY vind ik heel classy. Door de sprayknop kun je het spul gemakkelijk over je haar verdelen. Het ruikt lekker, het kleurtje is leuk en hij staat mooi te pronken op mijn wastafel. Het enige flesje dat ik niet wegstop in de la eigenlijk. Je doet er ook vrij lang mee, dus de prijs is prima. Ik kan er zo een half jaar mee vooruit. Het busje volumepoeder van TAFT heeft een handige verdeler, zodat je niet ineens al het poeder verspilt. De prijs/kwaliteitverhouding hiervan is ook top. Nu zelfs met volumekorting te koop bij bol.com, dus inslaan maar zou ik zeggen."

De favorieten van Fabienne

Foto1 Fabienne

Fabienne Jansen (37, visagiste en haarstyliste)

Hoe draag jij je haar het liefst op vakantie?

"Ik draag mijn haar vaak los. Maar als ik het even uit m’n gezicht wil hebben, maak ik een vlecht of knot. M’n haar wordt door zon, zee en wind vanzelf beachy en daar hoef ik verder niet echt iets voor te doen. Ik moet het eerder extra verzorgen, zodat m’n haar niet uitdroogt."

Wat is je favo product voor beachy hair?

"Ik verzorg m’n haarpunten extra goed op vakantie, bijvoorbeeld met de CC-cream van Alterna Haircare en voor volume vanaf de haaraanzet gebruik ik de Perfect Texture Spray van Alterna Haircare. Deze combi is ideaal, want ik kan de CC-cream de hele dag laten inwerken en wanneer ik m’n haar overdag in een knot heb gedraaid, heb ik ’s avonds een mooie slag, glanzende punten en volume aan de bovenkant!"

Hoe gebruik je de producten?

"De CC-cream van Alterna Haircare verdeel ik in de lengte van mijn haar. Je kan het ook doen voordat je gaat föhnen of stylen, want hij is namelijk hittebestendig. En de Perfect Texture Spray breng ik aan in de aanzet en dan heb ik meteen volume."

Is de verpakking handig?

"De verpakkingen zijn heel handig. De CC-cream is een tube en kan zo in je toilettas. De Perfect Texture Spray is heeft hetzelfde formaat als een bus haarlak. Maar omdat je hem dicht kan draaien kan hij ook zo mee in je koffer. Alterna Haircare is een luxe haarmerk. Daarom betaal je relatief iets meer, maar je doet er erg lang mee en ik vind de kwaliteit belangrijk. Als een product doet wat het belooft, ben ik bereid wat meer te betalen."

De favorieten van Marit

Foto Marit2

Marit van de Poll (23, student en freelancer)

Hoe draag jij je haar het liefst op vakantie?

"Ik vind het altijd heerlijk om op vakantie niets met mijn haar te doen. Lekker los, in een knotje of in een lange staart. M’n highlights lichten altijd extra op in de zomer en ik ben fan van de John Frieda Beach Blonde lijn. Ik gebruik graag de Sea Waves Texture Spray om mijn haar die warrige textuur te geven. Vaak knoop ik er een leuk haarbandje of sjaaltje in voor de perfecte summer look."

Waarom is ‘ie zo fijn?

"Ik houd erg van de zee (mits er geen hoge golven zijn) en daar wordt mijn haar altijd erg ‘touwig’ van. Als ik het dan in een knotje doe en in de avond pas losgooi, dan is er met geen borstel doorheen te komen. Deze spray zorgt ervoor dat mijn haar niet wordt aangetast door de zon en het zoute water. Ook vind ik het heel leuk dat je er een echte messy look van krijgt. Ik spray vooral op de uiteinden van mijn haar en een beetje op mijn kruin. Ik maak de look dan wat rommelig door er met mijn handen doorheen te gaan."

Is de verpakking handig?

"Ik vind de verpakking top. Het is eigenlijk zoals een zonnebrandspray, maar dan net even anders. Het is een makkelijk en dun flesje die je zo in je strandtas kunt gooien. Qua prijs is John Frieda niet de goedkoopste, maar het resultaat is super, dus heb ik dat er wel voor over. Dat geldt overigens ook voor andere producten van dit merk, die vind ik heel fijn in gebruik."

De favorieten van Bionda

Foto Bionda

Bionda Sterkenburg (30, Senior Stylist bij Unilever en eigenaresse Salon LXL in Landsmeer)

Hoe draag jij je haar het liefst op vakantie?

"Hoog, bovenop een slordige knot. Lekker makkelijk en de warme haren blijven uit mijn nek. Wat ik het mooiste vind aan mijn beach hair is dat het lekker blond is."

Wat is je favoriete product voor beachy hair?

"De Andrelon droogshampoo uit de Pink collectie vind ik superfijn. Het geeft m’n haar volume, een mat effect en textuur. Ik heb slag en krul in mijn haar en hiermee creëer ik dat beachy effect van veel en warrig haar. Belangrijk is dat je ‘m eerst schudt voor gebruik en dan vanaf 20 centimer afstand op de haaraanzet in meerdere stroken haar spuit. Ik gebruik ‘m ook in de lengtes voor extra textuur."

Is de verpakking handig?

"De verpakking is prima. Het is een goede spuitfles die je makkelijk in de hand houdt. Ook zit er flinke spuitkracht achter, wat wel zo fijn is en waardoor je snel klaar bent. De prijs is super voor wat je krijgt en je doet best lang met een bus. Ook zijn ze vaak in de aanbieding, dus dan ben je extra voordelig uit."

Author Conny
Conny