Je Haar Met Slecht Weer
Kort verhaal

7 x beeldig blijven in de regen: zo doorsta je mooi elke regenbui

Door: Lot
18/11/2016

Eigenlijk stond er een ander onderwerp op de planning, maar nood breekt wet: de non-stop hoosbuien van afgelopen dagen vragen om goede plensbestendige beautytricks. Bij deze.

Vergeet föhnen

Bespaar jezelf de moeite van het föhnen (heeft toch geen zin met dit weer) en wikkel je haar in plaats daarvan tot een zo strak mogelijke knot. Liefst in gevlochten staat, en nadat je er een paar druppels olie doorheen hebt gestreken. Op deze manier kan vocht amper doordringen in de haarschacht en daar voor frizz zorgen.

Waterproof je wimpers

In theorie zou je elke dag uit voorzorg een waterproof mascara kunnen dragen, maar in de praktijk is het handiger om een waterproof topcoat paraat te hebben. Die legt bij een onverwachte bui direct een waterbestendig laagje over élke mascara.

Crème vs poeder

Producten op poederbasis (oogschaduw, blush, bronzer…) hebben de neiging samen te koeken als ze vochtig worden, waardoor je zo’n eightiesachtig streperig effect krijgt. Producten op crèmebasis doen dat niet en zijn ook nog eens beter blendbaar – fijn als je eenmaal binnen toch nog een kleine touch up wilt verrichten.

Profiteer van een gladder huidje

Doe je voordeel met de regen en breng ’s ochtends een moisturizer aan op basis van hyaluronzuur. Dit ingrediënt houdt niet alleen vocht vast in de huid, maar trekt ook het vocht dat aanwezig is in de lucht aan. Het resultaat: je huid ziet er ‘voller’ uit waardoor rimpels zachter ogen.

Houd Je Huid Gehydrateerd

Hou het bij een stain

Regen gaat hier bijna altijd gepaard met wind, en dus met wapperende haren. Geen doen wanneer die aan je lipgloss blijven plakken. Met lip stains heb je dat ongemak niet, terwijl ze voor evenveel kleur en glans zorgen.

Voor als je nu denkt: wat is een lipstain? Het lijkt eigenlijk op lipgloss, maar is veel vloeibaarder (bijna als water). Dit product is alleen niet dik en glanzend, maar waterig, zodat het direct in je lippen trekt. Je lippen krijgen een mooi kleurtje en de stain blijft super lang zitten. Ideaal dus, voor in een hoosbui met veel wind.

BB, CC of een ander lichte dekking

Een dun laagje getinte dag- of BB/CC crème is veel beter bestand tegen nattigheid dan een gezicht vol in de foundation. Dat glijdt er alleen maar vanaf, waardoor je juist met een vlekkerige teint achterblijft. Vertrouw je het toch niet helemaal? Breng eronder een primer aan.

De finish

Finishing sprays zijn de investering absoluut waard als je met enige regelmaat door de regen fietst. Ze fixeren je make-up zodat die niet wegglijdt tijdens de eerste de beste bui. De meeste doen daarnaast ook nog wat aan hydrateren en sommige beschermen je huid zelfs tegen luchtvervuiling.

Sprayen is een kleine moeite: sluit je ogen, hou de flacon op zo’n twintig centimeter van je gezicht en maak eerst een ‘T’ over je voorhoofd, neus en kin en daarna een ‘X’ over je oogleden, wangen en neus.

Author Lot
Lot