1Headerfacej
Nieuws

Beauty trend; Face jewels

Door: Esmée
18/08/2016

Opvallend naar een festival of feestje? Dan zijn face jewels de accessoires voor jou. Deze beauty party trend tovert elke simpele look om tot een sprankelend succes!

Celebs en hun jewels
Misschien ken je de trend van metallic plaktattoos nog wel, de face jewels zijn hiervan de ‘’opvolgers’’. Onder andere Kylie Jenner, Gigi Hadid en Vanessa Hudgens creëerden hier eerder al looks mee.

Facej Web1

Positionering, soorten en kleuren
Eigenlijk kan je face jewels overal op je gezicht plaatsen. Denk aan je voorhoofd, rondom je oog of bij je lip. De meest gedragen plek is toch het voorhoofd, om de bohemian look te creëren. Een tip is om de steentjes op de vlakke delen van je gezicht te plakken omdat hier het licht wordt gevangen. Voorbeelden van vlakke delen zijn de jukbeenderen, het voorhoofd of de slapen. Een ‘fun trend’ van dit moment is om met de steentjes ‘’ jeweled freckles’’ te maken, oftewel sproetjes van steentjes.

Face jewels zijn er in te gekke kleuren, vormen en maten dus wees vooral niet bescheiden en ga helemaal los! Zo kan je onder andere kiezen voor felle zomerse kleuren wanneer je naar een festival gaat of kies juist voor een ‘bescheiden’ kleur, zoals zilver, voor een avondje uit. Combineren is natuurlijk ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld kan je felle kleuren gebruiken op het voorhoofd en subtielere kleuren rondom het oog.

Facej Web2

Hoe breng je de jewels aan?
Je vraagt je misschien af wat je precies moet doen om de steentjes aan te brengen. Eigenlijk is het heel erg makkelijk. Wat je nodig hebt zijn natuurlijk de steentjes en speciale huidlijm. Wanneer je toevallig wimperlijm in huis hebt, kan je de steentjes ook hiermee opplakken. Echter is wimperlijm wel iets minder stevig. Je kunt de lijm op de steentjes doen en vervolgens op de plek plakken waar je ze hebben wilt. Wanneer je heel nauwkeurig te werk wilt gaan, kan je een pincet gebruiken.
Is van tevoren je huid nou erg vet, dan kan je jouw huid het beste even afnemen met een tissue.
Zorg er wel voor dat de rest van je make-up look basic blijft, zodat je niet te veel gaat glimmen. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Img 3240
Esmée