Header Koele Haarkleur
How to

Zilvershampoo: zo behoud je je koele haarkleur

Door: Conny
17/08/2017

Wanneer je net van de kapper komt, is je koele haar het mooist, maar na een paar wasbeurten is de finish vaak al een beetje verdwenen. Steeds meer haarmerken (her)ontdekken de zilvershampoo, want die doet wonderen voor een koele haarkleur.

Niet voor je oma

Vroeger was zilvershampoo iets voor bejaarden die hun watergolf een lilatintje wilden geven. Vandaag is het hotter dan hot, dankzij de koele haartrend. Steeds meer haarmerken (her)ontdekken dit wonderspul dan ook en voegen het toe aan hun lijn van haarverzorgingsproducten.

Wat doet zilvershampoo?

Zilvershampoo bevat violetpigment, wat de shampoo paars maakt. Paars is de tegenovergestelde kleur van geel in de kleurencirkel, dus wanneer je haar een warme gloed heeft, neutraliseert het paarse pigment die warme gloed. Je haar wordt dus niet paars, maar het paars overschaduwt de warmte, waardoor je haar koel wordt. Overigens kan je haar er wel paars van worden, bijvoorbeeld wanneer je platinablond haar hebt en een zilvershampoo met hoge dosering violetpigment te lang laat intrekken. Dus houd je altijd netjes aan de aangegeven inwerktijd op de verpakking. Er zijn ook zilvershampoos met een lage dosering pigment en deze zullen niet zo effectief zijn als shampoos met een hoge dosering. Wanneer je bang bent voor het effect ervan, kun je ook eerst een minder heftige variant proberen. Je herkent een krachtige zilvershampoo aan dat de shampoo die uit de flacon komt, echt goed paars en gepigmenteerd is.

Sfeer Koele Haarkleur

Haarmaskers met violetpigment

Er zijn ook haarmaskers verkrijgbaar met violetpigment die ongeveer hetzelfde effect hebben als de conditioners, maar dan geschikt zijn om iets langer in te trekken en je haar echt een flink koele oppepper te geven. Bijvoorbeeld voor wanneer je op vakantie bent geweest en je koele haarkleur volledig verdwenen is door zon en zee.

Ook voor donkerharigen

Denk niet dat zilvershampoo alleen voor blondines is, want ook voor brunettes is er zilvershampoo en zilverconditioner. Die vervangen de warme gloed in je bruine haar door een koele tint. Wella Professionals Color Recharge Cool Brunette is bijvoorbeeld ideaal voor bruin of donker haar. Mannen kunnen hun haar natuurlijk ook een tintje koeler maken door een zilvershampoo te gebruiken.

Author Conny
Conny