Beste Gezichtsmaskers Header Nieuw
Uitgelicht

Dit zijn ze; de beste gezichtsmaskers voor jouw huid

Door: Merel
21/09/2017

Een gezichtsmasker is de ultieme manier om je huid te reinigen en tegelijkertijd lekker te ontspannen. Maar het is wel belangrijk om producten te gebruiken die bij jouw huidtype en huidconditie passen, daarom hebben wij voor elk huidtype de beste gezichtsmakers geselecteerd.

Droge huid

Heb je last van een droge huid? Dan is een hydraterend masker je redder in nood. Dit masker is wat vetter dan andere maskers en voedt je huid met de nodige lipiden. Daarnaast herstelt het de vochtbalans. Dit komt doordat de huid tijdelijk wordt afgesloten, waardoor er minder vocht verdampt en meer vocht in je huid blijft zitten.

Tip: vermijd gezichtsmaskers met alcohol en toegevoegde aroma’s, deze ingrediënten komen je droge huid niet ten goede.

Vette huid

Als je last hebt van een vette huid kun je het beste een kleimasker gebruiken. Dit masker absorbeert overmatig talg en heeft een diep zuiverende werking. Dat zit zo: na een tijdje droogt het masker op en wordt het hard. Dit zorgt ervoor dat het vet van je huid wordt opgenomen door het masker. Kies in dit geval juist wel voor een gezichtsmasker met citroen en alcohol. Deze twee ingrediënten onttrekken het vet nog beter uit je huid.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid, het woord zegt het al, is een combinatie van een droge en een vette huid. Bij dit huidtype voelen de wangen meestal droog aan en zijn voorhoofd, neus en kin juist vetter. De oplossing hiervoor is simpel: geef beide huidtypen de juiste verzorging door verschillende maskers te gebruiken. Op de droge delen van je gezicht kun je een voedend masker gebruiken en op de vette delen een reinigend kleimasker.

Beste Gezichtsmaskers Sfeer

Geïrriteerde huid

Heb je last van puistjes, mee-eters en onzuivere plekjes op je huid? Gebruik dan een Blackhead masker. De bacteriën in de poriën en dode huidcellen worden namelijk meegetrokken als je het Blackhead masker van het gezicht af trekt. Op deze manier zorgen dit soort maskers voor een diepe en grondige reiniging van je huid.

Normale huid

Het kiezen van een gezichtsmasker voor een normale huid is gemakkelijker dan voor de andere huidtypen. Om je huid goed te reinigen, kun je een zacht crèmemasker of een gelachtig masker gebruiken. Een peel-off masker behoort ook tot de mogelijkheden. Dit masker kun je, net als het Blackhead masker, in een keer van je gezicht aftrekken zodat de bacteriën als het ware (zachtjes) uit je huid worden getrokken.

Gerimpelde huid

Om rimpels tegen te gaan, kun je een anti-aging masker gebruiken. Dit soort maskers verstevigen je huid en bevatten ingrediënten als algen, hyaluronzuur, vitaminen en mineralen. Je hebt ze in verschillende vormen: van peel-off maskers tot zachte gel- en crèmemaskers.

Merel
Merel