Jaybirdheader
How to

In shape voor de zomer: de laatste kilo’s eraf voor je bikini body!

Advertorial
Door: Talita
25/04/2017

Ben jij er al klaar voor om in je bikini op het strand te verschijnen? Met deze tips, oefeningen en handigheidjes vliegen de laatste kilo’s eraf voor je bikini body.

1. Snack gezond

Een gezond eetpatroon is essentieel voor een fit lichaam. Neem je dagelijkse inname eens kritisch onder de loep en schrap per direct waarvan je weet dat het niet goed is voor je. Een kwestie van logisch nadenken, want iedereen begrijpt dat een pindarots met melkchocolade er niet voor zal zorgen dat je een centimeter slanker wordt.

Kies voor gezonde snacks zoals fruit en groenten die je in bakjes en zakjes meeneemt onderweg. Zo voorkom je dat je je cravings gaat stillen met ongezonde dingen. Handzame opties zijn bijvoorbeeld cherrytomaten, plakjes komkommer, worteltjes, druiven, blauwe bessen, frambozen of aardbeien.

2. Sport je suf

Slank zijn alleen is niet meer waarvoor je moet gaan, maar een fit en ‘toned’ lichaam waarbij je rondingen goed zichtbaar zijn, is de norm. Om dat te krijgen, moet je dus niet alleen afvallen, maar ook sporten. Een combi van cardio en krachttraining werkt het beste, maar hoe weet je nou of je goed bezig bent?

Boek eens een uurtje bij een personal trainer op je sportschool, want die kan je doelgericht advies geven, zodat je geen oefeningen doet die onnodig zijn of niets te maken hebben met jouw bikini body doelen. Het lijkt prijzig, maar vaak is het de investering meer dan waard en is je fitness routine hierna een stuk effectiever.

3. Bil in vorm

Een goede bilpartij is van belang op het strand. Je bilspieren trainen kan eigenlijk altijd en overal. Terwijl je op de fiets zit of aan het wandelen bent, maak je ze al sterker. Om ze echt aan het werk te zetten en een goede kont te krijgen kun je ook nog wat fitnessoefeningen doen.

Jaybird Inarticle3

Squats

De squat is de ultieme oefening voor je bovenbenen, maar helpt ook je bilpartij (en buikspieren) te verstevigen. Win-win dus. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte, waarbij je tenen ongeveer dertig graden naar buiten wijzen. Buig je knieën tot je dijbenen evenwijdig met de grond zijn, terwijl je rug recht is en je billen naar achteren steken. Voor het beste resultaat trek je tijdens de oefening je navel naar binnen en span je zo je buikspieren aan. Om je evenwicht te bewaren, kun je de armen gestrekt naar voren houden. Ervaren squatters kunnen dieper buigen.

Schaatsoefening

Een goede cardio oefening die alle been- en bilspieren traint. Sta rechtop en zak door je knieën alsof je op een stoel gaat zitten. Houd je handen voor je gezicht en stap in flink tempo kruislings naar achteren, alsof je schaatst, maar dan zonder ijs. Herhaal de oefening gedurende één minuut en pauzeer dan een halve minuut.

Butt kick

Goede cardio oefening en verstevigt de been- en bilspieren. Begin de work-out met een warming-up door te joggen op de plaats, met je hakken naar de billen. Leg je handen op je billen en zorg ervoor dat je voeten je handen telkens ook daadwerkelijk raken. Doe dit in hoog tempo, zodat je hartslag flink omhoog gaat. Houd het veertig seconden vol en neem dan 20 seconden rust.

Jaybird Inarticle4

Houd het leuk

Al die squats en butt kicks vereisen natuurlijk wel de nodige motivatie. En wat helpt daar beter bij dan wat lekkere beats om je op weg te helpen. Voor goede muziek heb je twee dingen nodig: je favoriete artiest op repeat en de beste oordoppen die vooral niét in de weg zitten of uit je oren vallen terwijl jij je ding doet.

Muziek voor de multitasker

Ben je een echte multitasker en doe je het liefst drie dingen tegelijk? Kies dan voor een draadloze koptelefoon. Zo weet je zeker dat je oordoppen niet midden in je favoriete work-out nummer in de weg zitten of zelfs uit je oren vallen.

Kies bijvoorbeeld voor de volledig draadloze Jaybird RUN koptelefoons. De Jaybird RUN gaat vier uur mee, met de oplaadcase zelfs 8. Zin om te sporten maar vergeten op te laden? Ook dat is geen probleem met de Jaybird RUN, na vijf minuten aan de stekker gaat hij namelijk alweer een uur mee. De stevige, comfortabele pasvorm en verwisselbare kussentjes en vleugels zorgen ervoor dat niks je in de weg zit tijdens je work-out. Het geluid is makkelijk harder en zachter te zetten met behulp van de Jaybuird-app en extra handig voor de multitasker: je kunt ook bellen met de Jaybird RUN. Rennen in de regen? Geen probleem, de Jaybird RUN is geheel zweet- en waterbestendig.

Iets minder budget? Dan is de Jaybird X3 ook een goede draadloze optie. Met de Jaybird X3 heb je maar liefst acht uur afspeeltijd, zo kan je work-out niet lang genoeg duren. Ook deze koptelefoon is zweet- en waterbestendig en makkelijk te besturen met de Jaybird-app. Dankzij de goede pasvorm zit hij als gegoten! De Jaybird X3 is voor de echte sportieve multitasker, je kan namelijk naast het luisteren van je work-out muziek ook oproepen aannemen.

Stay fit

Uiteraard zijn al deze tips niet voor tijdelijk, maar is het de bedoeling dat je echt je lifestyle aanpast, zodat je je het hele jaar door fit en gezond voelt. Zowel van binnen als buiten voel je je goed en zelfverzekerd. En dat alleen al zorgt ervoor dat je elke bikini met trots draagt.

Talita Kalloe
Talita