Header Bikinilijn Harsen
How to

Glad, gladder gladst: zelf je bikinilijn harsen met waxstrips

Door: Conny
2/08/2017

Irritant, die prikkende of ingroeiende haartjes bij je bikinilijn. Door je bikinilijn te harsen met harsstrips of waxstrips, groeien haartjes minder snel terug en heb je langer plezier van een gladde zone down under. Zo doet je dat…

Het verschil tussen waxen en harsen

Veel waxbars geven aan dat waxen iets anders is dan harsen. In feite is de manier van ontharen hetzelfde: door wax of hars aan te brengen op de haartjes, kun je deze met haarwortel en al verwijderen. Eigenlijk is er alleen verschil in het woord, want wax is de Engelse benaming van hars. Er zijn natuurlijk wel verschillen in de techniek en het type hars of wax dat je kunt gebruiken. In dit blog hebben we het over de kant en klare waxstrips of harsstrips.

Sfeer Bikinilijn Harsen

How-to: je eigen bikinilijn harsen

Keep it kort. Oftewel: zorg ervoor dat de haartjes die je wilt harsen niet te lang zijn, maar ook niet te kort. Tussen een halve en één centimeter is lang genoeg. Te lange haartjes zijn namelijk extra pijnlijk om te harsen en te korte haartjes soms niet lang genoeg om mee te worden genomen door de harsstrips of waxstrips.

1. Zorg ervoor dat je bikinilijn vetvrij is

Er mag geen laagje bodyolie of bodylotion op je huid zitten, dit kan er namelijk voor zorgen dat de strips minder goed hechten aan de haartjes. Gebruik bijvoorbeeld vochtige doekjes om je bikinilijn vetvrij te maken.

2. Warm de harsstrips of waxstrips op met je handen

Hierdoor wordt de hars wat zachter en hecht het beter aan de haartjes. Breng de harsstrip aan op de haartjes en druk deze goed aan. Wrijf hem extra vast op de huid door in de haarrichting in te wrijven over de strip.

3. Verwijder de strip

Pak het uiteinde van de strip vast en verwijder hem net zoals een pleister, dus in 1 ruk en tegen de haarrichting in. Trek eventueel je huid strak terwijl je dit doet voor een extra glad resultaat.

4. Verwijder overige resten

Verwijder eventuele harsresten of waxresten met een bijgeleverd doekje en verwijder overgebleven haartjes met een pincet. Smeer je bikinilijn na het ontharen in met een verzachtende lotion.

5. Draag katoenen ondergoed

Draag in de 12 uur na het ontharen het liefst katoenen ondergoed dat niet te strak zit. Zo voorkom je dat de stof van het ondergoed op de huid schuurt en verklein je de kans op rode irritatiebultjes en ingegroeide haartjes. Beter nog dan katoenen ondergoed dat niet te strak zit: poedelnaakt slapen na het harsen.

6. Scrubben

In de dagen na het harsen van je bikinilijn kun je voorkomen dat haartjes ingroeien door regelmatig te scrubben. Doe dit wel met een milde scrub, want de huid bij je bikinilijn is dunner en gevoeliger dan bijvoorbeeld de huid bij je benen.

Author Conny
Conny