Skincareantiage
Nieuws

Hul je huid deze winter in laagjes anti-ageing op maat

Door: Lot
8/12/2016

Los van een gezonde, roze glow brengt de winter je huid bar weinig. Door de dalende temperatuur buiten en de loeiende verwarming binnen is de luchtvochtigheid laag. Zelfs als je huid maar even aan droge lucht wordt blootgesteld, verliest ze vocht en kunnen droogtelijntjes ontstaan. Loopt dit vochttekort vervolgens op, kan de huidbarrière beschadigd raken wat de kans op irritaties en zelfs veroudering vergroot. Tot zover het worst case scenario, je kunt er ook een happy end aan breien!

Layer up

We vinden het heel normaal om ’s winters laag over laag te dragen, maar eigenlijk zou je huid dat ook best willen. Door verschillende skincare formules in laagjes aan te brengen, kun je de verzorging heel precies afstemmen op je huidtype, je leeftijd en de behoeften van je huid op dat moment (zoals vocht, voeding en bescherming tijdens koude maanden). Zie het maar als een extra dikke winterjas die je huid in optimale conditie houdt onder alle omstandigheden.

Sommige merken maken dit heel gemakkelijk met een uitgebreide range producten die door en over elkaar te gebruiken zijn, waardoor de werking ervan ook nog eens wordt versterkt. Een ervan is Biodermal. Omdat de eerste tekenen van huidveroudering (rimpels, droogte, verslapping en meer van die doffe ellende) al vanaf je vijfentwintigste zichtbaar kunnen worden, brengt dit merk onder de noemer “Biodermal Anti Age” voor iedere leeftijd passende producten die de natuurlijk herstellende werking van de huid stimuleren en vroegtijdige verouderingsprocessen afremmen.

Het mooie is dat de formules ook rekening houden met andere huidbehoeften die bij je leeftijd horen, zodat je met een stralende, perfect verzorgde huid de winter doorkomt.

Biodermalanto

Hoe werkt het?

Stap 1: reinigen

Biodermal zelf is groot voorstander van tweemaal daags reinigen, omdat een intens schone huid ingrediënten optimaal opneemt. Kies dan wel een milde cleanser, zeggen wij. Je wilt niet dat ook de huideigen vetten worden weggewassen, want dat lokt alleen maar extra uitdroging uit.

Stap 2: breng een eerste laag (olie of nachtcreme) aan

Iets om zowel ’s ochtends als ’s avonds te doen. Serums en beauty oils bevatten hoge concentraties ingrediënten die diep in de huid hun herstellende, voedende, celstimulerende werk doen en leggen zo de ideale voedingsbodem voor een dag- of nachtcrème.

Tip: omdat er geen water in zit en ze dus niet kunnen bevriezen, doen olietjes het goed in de vrieskou (wintersport!).

Stap 3: pamper de oogcontouren (ook ‘s ochtends en ‘s avonds)

Want we weten allemaal dat de huid daar dun is en extra vatbaar voor rimpels. Het oogserum uit Biodermals Anti Age lijn versterkt de huidbarrière, vermindert bestaande fijne lijntjes, gaat toekomstige tegen en doet ondertussen ook aan iets aan kringen en wallen.

Stap 4: breng een laag dag- of nachtverzorging aan

Afgestemd op je leeftijd en de behoeften van je huid. Biodermal Anti Age heeft passende crèmes voor de 25+, 40+, 50+ en de 60+ huid, die verstevigen, voeden, liften, vullen en bescherming bieden in de mate waarin jouw huid dat nodig heeft. Elke dagcrème is uitgerust met een SPF (zonlicht is de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering), elke nachtcrème herstelt de huid van externe invloeden waar ze overdag aan is blootgesteld.

Stap 5: egaliseer, hydrateer en meer

Je zou nu je teint kunnen egaliseren met een foundation, maar veel slimmer is het om dit met een Biodermal CC crème te doen. Bij Biodermal staan de C’s voor care & correct: pigmentvlekken, oneffenheden en rimpels worden gecorrigeerd, bleke winterwangen krijgen een stralende gloed en je huid wordt ook nog eens langdurig gehydrateerd, versterkt en beschermd tegen invloeden van buitenaf. Pak je dat mooi mee.

Biodermalreiniging

Winterse it-ingrediënten

Doe je winterhuid een plezier en check of je skincare de volgende huideigen, bewezen werkzame stoffen bevat (is bij Biodermals Anti Age producten niet nodig, daar zitten ze sowieso in hoge concentraties in):

Niacinamide
Stimuleert de aanmaak van stoffen die de huidbarrière versterken, waardoor je huid minder vocht verliest en zichzelf beter kan wapenen tegen externe factoren. Werkt daarnaast ontstekingsremmend en kalmerend. Bij regelmatig gebruik zie je je huid gladder en stralender worden.

Q10
Een krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen de huiverouderende werking van vrije radicalen.

Vitamine E
Nog zo’n goede antioxidant. Vitamine E beperkt door zonlicht veroorzaakte celschade en versterkt de barrièrefunctie van de huid. Ook zorgt het ervoor dat andere werkzame ingrediënten beter en dieper worden opgenomen door je huid.

Hyaluronzuur
Een stofje dat tot wel 1000 keer zijn gewicht aan vocht vast kan houden, waardoor je huid optimaal gehydrateerd wordt en voller en gladder oogt.

Winnen!

We mogen van Biodermal maar liefst 10 skincare pakketjes weggeven, helemaal afgestemd op jouw leeftijd en huidtype/kleur. In dit pakket vind je de volgende heerlijke producten om thuis uit te proberen:

  • Reiniger
  • Booster (serum of olie)
  • Dag- & nachtcrème
  • CC crème (licht of medium)

Wil jij wel zo'n luxe pakket winnen? Mail dan je naam, adresgegevens, leeftijd, huidtype en huidskleur naar stijl@bol.com o.v.v. Biodermal Winactie en doe mee! De winnaars ontvangen 28 December een bericht.

(Winactie is gesloten)

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Biodermal.

Author Lot
Lot