Header Blorange
Nieuws

De gloednieuwe it-tint voor je haar heet ‘blorange’

Door: Lot
3/02/2017

De haarkleurhype die op het moment Instagram overspoelt gaan we straks vast ook op elke straathoek tegenkomen: hij is prachtig, hij is draagbaar en we noemen hem ‘blorange’.

Uh.. blorange?

De blorange trend komt niet helemaal uit de lucht vallen. Een paar jaar terug maakten pastelaccenten hun entree en vorig jaar nog was rosé gold het ding om te doen. Blorange (van ‘blonde’ en ‘orange’) is het fijne vervolg hierop, met dank aan Georgia May Jagger en haar hairstylist Alex Brownsell via wie de kleur viral ging.

Alle blozende perziktinten tussen rosé gold en strawberry blonde vallen eronder, en afhankelijk van je eigen haarkleur en de hoeveelheid rood en oranje in de kleuring kan het resultaat lekker fel of juist zacht pastel uitpakken. Permanente blorange kleuringen kun je daarom het beste overlaten aan een goede kapper, het liefst een met veel kleurexpertise. Die weet precies hoe je een blorange kleuring mengt en opbouwt en welke schakering jou het mooist staat.

Tenzij je eerst veilig wilt experimenteren met een tijdelijke perziktint. Dan tippen we de Colorista Spray in #pinkhair (meteen uitwasbaar) of de Colorista Washout in #peach, allebei van L’Oréal. De eerste spray je er in en was je er weer even snel uit, de tweede is een soort glaze die één tot drie weken blijft zitten.

Binnenkort verkrijgbaar bij bol.com, hou de site in de gaten!

Zo verzorg je je blorange haar

Zoals dat met iedere permanente kleuring gaat, gaat met elke wasbeurt iets van de kleurintensiteit verloren. Blorange tinten zijn hier extra vatbaar voor, omdat je hiermee al begint met een vervaagd, ‘washed out’ effect.

Dus: schakel over op shampoo, conditioners en maskers speciaal voor gekleurd haar om de kleurpigmenten zolang mogelijk vast te houden en was het bij voorkeur met lauwwarm in plaats van loeiheet water.

Blorange inspiratie:

Author Lot
Lot