Header Fconfleek
Gespot door de redactie

Ellen Snijder over 'Fashionchick: ON FLEEK': 'In een boek komt alles veel beter tot zijn recht'

Advertorial
Door: Edith
9/11/2017

Wij zijn blij, want het wachten is voorbij. 'Fashionchick: ON FLEEK' is ein-de-lijk verkrijgbaar, natuurlijk ook bij bol.com. En ja, hij is populair. Niet zo gek, want het is niet zomaar een boek. Wij vroegen Ellen Snijder alles over haar titel.

Maak maar alvast ruimte op je salontafel, want als we één ding over 'Fashionchick: ON FLEEK' kunnen verklappen, is het dat dit boek een insta-waardig, megafantastisch koffietafelboek is, boordevol inspiratie. Behalve een koffietafelboek is het ook een styleguide. Een gids die het vinden van de perfecte look een fluitje van een cent maakt. In het boek vind je 40 signature looks van talloze modebloggers. Maar ook barst het van de streetstyle-inspiratie, #ootd's en allerlei beautytips en -tricks. In andere woorden: 'Fashionchick: ON FLEEK' is het antwoord op ál jouw modevragen.

Wij spraken met girl boss Ellen Snijder over haar boek. Verder lezen dus, ook omdat we verderop in dit blog een supertoffe winactie voor je hebben...

Yes, ON FLEEK the book is een feit! Hoe kwam je op het idee?

"Yes, zo blij mee! Ik liep al langer rond met het idee om alle inspiratie van Fashionchick te bundelen in een boek. In een boek komt alles altijd zó veel beter tot zijn recht. Online gaat alles megasnel. Een boek is iets dat je echt bewaart. En daarnaast komt beeld in een boek ook vaak veel beter uit. Dus toen ik in contact kwam met Marie-Paule - duizendmaal dank - en haar mijn idee van een street style boek voorlegde werden wij allebei al vrij snel heel enthousiast."

"We schieten voor ons tv-programma 'Fashionchick: Elke dag een look' zulk ontzettend mooi street style beeld, en deze komen op de site helemaal niet optimaal tot hun recht. Zonde, vond ik. Deze looks, die moesten worden gebundeld in een koffietafelboek. En dus trokken Marie-Paule en ik de stoute schoenen aan en hebben alle uitgeverijen gemaild. Tja, toen is het balletje gaan rollen."

En vanwaar de naam?

"Haha, tja. ON FLEEK is hét nieuwe ding dat je zegt wanneer een outfit ‘on point’ is. Ik wilde voor het boek een vrolijke titel, een beetje een compliment. Eigenlijk iets wat je als reactie onder een Instagram-post neerzet als je een lookje de shit vindt. En dat is in onze Instagram-wereld dus ON FLEEK. Ik denk trouwens wel dat dit een titel is die veel mannen niet gaan begrijpen, en dat vind ik alleen maar heel erg grappig."

Wat hoop je met het boek te bereiken?

"Ik wil vrouwen met dit boek inspireren. Ik hoop dat als vrouwen het boek openslaan ze in één oogopslag denken 'WOW! Dit is mooi!'. Dat is waar wij met het boek naar streven. Eigenlijk kun je het zien als een Insta-feed boordevol inspiratie, waar je gewoon op je gemak doorheen kunt bladeren."

Wat was de grootste uitdaging bij het maken van het boek?

"Het hele traject was een uitdaging! Het schrijven van de tips en adviezen bij de verschillende looks heeft onze hoofdredacteur Kristel Kwast gedaan. Mijn focus lag echt op de keuzes van de looks, de indeling van de hoofdstukken en de vormgeving. Hoe zorgen we ervoor dat alles één geheel wordt? Klopt de flow van het boek? Ik ben esthetisch gezien nogal een Pietje Precies. Ja, daar kan ik soms wel in doorslaan. Maar het fijne aan een boek is, dat het daar ook mág."

Hebben jullie de launch van ON FLEEK stijlvol gevierd?

"Zeker weten! Kijk zelf maar".

Zó vierden wij de launch van Fashionchick: ON FLEEK

Hoe lang zijn jullie er uiteindelijk mee bezig geweest?

"Nou, van begin tot eind denk ik wel iets van driekwart jaar... Afgelopen kerst kwam Marie-Paule met het ‘cadeautje’ om mij te helpen bij het hele voortraject: de gesprekken met uitgeverijen en natuurlijk de brainstorms over de inhoud. Ik heb mezelf echt weekenden opgesloten om te werken aan dit pareltje."

"Ik ben zo trots op het Fashionchick-team. Wij zijn hier met zijn allen echt een familie en iedereen doet alles met passie."

Edith Van Luik Lady Jewelry
Edith