Header Voorkeur
How to

Boxer braids voor stoere chicks

Door: Conny
21/07/2016

Al fan van boxer braids? Deze stoere haartrend zien we steeds vaker voorbij komen en is perfect voor een bad hair day of wanneer je eigenlijk je haar moet wassen. Boxer braids zijn twee strak ingevlochten vlechten die je met halflang en lang haar kunt maken. De kunst is dat je niet naar boven, maar naar onderen vlecht. Hierdoor krijg je een ‘on top’ vlecht in de vorm van strakke boxer braids. Klinkt redelijk ingewikkeld, maar bekijk ook de how-to video en zie dat het wel meevalt.

In Article 2

Hoe maak je boxer braids?


1. Pak een kam en maak een strakke middenscheiding tot in je nek.

2. Zet het haar vast met twee elastiekjes.

3. Kam het haar goed door en maak een elastiekje los.

4. Pak drie strengen haar bovenop je hoofd en begin hiermee te vlechten.

5. Vlecht de strengen haar onder elkaar in plaats van bovenop elkaar.

6. Pak steeds een plukje bij de zijkanten en vlecht totdat de onderkant van het haar bereikt is.

Tip: Ook een idee om je haar eerst te bewerken met een wetlook gel of wax voor een sleek look.


Check de video voor een how-to

Net als Hillary Swank in de klassieker Million Dollar Baby

Dat boxer braids hot zijn, weten we nu. Maar wist je ook dat deze look uit de bokswereld de enige manier is voor vrouwelijke boksers om het haar goed strak te houden tijdens een wedstrijd? De andere optie is het hoofd kaal scheren, maar daar gaat de voorkeur meestal niet naar uit. Deze look die Hillary Swank jaren geleden rockte in Million Dollar Baby is nu een trending topic in beautyland.

In Article 1

Spice Girl knotjes

Een hippe variant op de boxer braids zijn de twee knotjes bovenop het hoofd. Lekker nineties en je vraagt je gelijk af wanneer de Spice Girls nou eindelijk hun comeback maken? Heel simpel: je maakt een middenscheiding en twee paardenstaarten bovenop je hoofd, waarna je de staart om het elastiek wikkelt en vastzet met schuifspeldjes of een extra elastiek. Even fixeren met haarspray en klaar ben je! Vaak gespot op Coachella en andere festivals dit seizoen.

Author Conny
Conny