Header Buikvet Verbranden
Get in shape

Feit of fabel: buikvet verbranden

Door: Marit
25/07/2017

Een strakke platte buik is voor veel mensen een echt schoonheidsideaal. Op het internet en in de magazines vliegen de afslanktips je om de oren. Maar wat werkt nu echt? Alles staat of valt bij de juiste voeding en lichaamsbeweging. Hieronder vind je een aantal do's and don'ts die je helpen bij het buikvet verbranden.

Plaatselijk vet verbranden

Wie wil dat nou niet? Snel plaatselijk vet verbranden. Helaas is dit niet zo makkelijk. Wel is het mogelijk om over je gehele lichaam vet te verbranden. Hierdoor zal ook je buikvet geleidelijk afnemen. Het vrouwelijk lichaam slaat meer vet op dan het mannenlijf. Daarnaast wordt dat vet vooral opgeslagen rondom de buik, heupen en dijen. Ook wel de welbekende ‘love handles’ genoemd. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Je kunt er een heleboel aan doen.

Sfeer Buikvet Verbranden

Fabels over buikvet verminderen

1. De eindeloze cardiotraining

Hoeveel rondjes of kilometers je ook rent, cardiotraining is niet de beste manier om van je (buik)vet af te komen. Door cardio verbrand je inderdaad wel gigantisch veel calorieën, maar het heeft ook wat mindere effecten. Bij een langdurige cardiotraining zal het testosteron afnemen waardoor de vetbranding minder effectief wordt gestimuleerd. Ook voor vrouwen is testosteron een belangrijk hormoon, al zou je dat niet zo snel denken.

2. Vet eten is niet de vijand

Het is absoluut een fabel dat je van vet eten ‘vet’ wordt. Er bestaan ook veel producten die goede vetten bevatten, zoals avocado, vette vis en noten. Je hoeft niet te schrikken van de hoeveelheid calorieën in deze producten, want de vetten geven een verzadigd gevoel waardoor je langer zonder tussendoortjes kunt.

3. Buikspieroefeningen zijn dé manier voor het verliezen van buikvet

Dit is absoluut niet waar. Natuurlijk helpen de buikspieroefeningen bij het creëren en accentueren van je spieren. Maar het is veel belangrijker om je eetpatroon aan te passen, zodat je buikvet geleidelijk aan zal verminderen.

Sfeer 1 Buikvet Verbranden

Tips om buikvet te verbranden

1. Ontbijt met eiwitten

Ontbijt eens met minder koolhydraten en meer eiwitten. Hierdoor zorgt het ontbijt ervoor dat het lichaam meer in de vetverbranding stand blijft en je minder snel het gevoel krijgt dat je meer moet eten. Begin de dag dus met een gebakken of gekookt ei, tonijn, noten of kip.

2. Eet gezonde vetten

Het is belangrijk dat je de juiste vetten tot je neemt waardoor de vetbranding wordt gestimuleerd en het vetpercentage zal dalen. Ook onderdrukt gezond vet voedsel het gevoel van alsmaar honger hebben. Gezonde vetten zitten bijvoorbeeld in vis als zalm, makreel, haring en tonijn.

Sfeer 3 Buikvet Verbranden

3. Probeer een HIT training

High Intensity Training is al een tijd hot en happening in de sportwereld. Het is een manier van sporten waarbij je telkens een aantal minuten op hoge intensiteit traint, waarna je weer even tot rust komt en dan weer doorgaat. Uit onderzoek blijkt dat HIT tot wel 50% effectiever lichaamsvet verbrandt dan lage intensiteit cardio. HIT verhoogt je verbranding en houdt deze langer 'draaiende', ook na de oefening. Drie keer per week 4 tot 15 minuten intensief trainen, kan al genoeg zijn.

4. Vermijd stress

Door het stresshormoon cortisol, ontstaat er meer vetopslag rond de buik en krijg je meer behoefte om te eten. Bij stress blokkeert de verbranding rond de buik en verlies je dus geen tot weinig buikvet.

5. Plan een cheatday in

Het is heel knap en gezond als je de hele week op je voeding en calorieën let. Maar het kan ook geen kwaad om af en toe een cheatday in te plannen. Op deze dag mag je in principe alles eten wat je wil, maar ga ook weer niet te gek doen. Door deze cheatday houd je je gezonde eetpatroon langer vol.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit