Header Cellulite
Kort verhaal

Cellulite verminderen? Zo doe je dat

Door: Merel
14/09/2017

Cellulite is de vijand van veel vrouwen. Wat je ook doet, het lijkt wel of die putten en hobbels op je bovenbenen nooit meer weggaan. Toch zijn er veel manieren om cellulite aanzienlijk te verminderen. Wij lichten er een paar voor je uit.

Wat is cellulite precies?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een onderhuidse vetophoping. Het ontstaat door een verstoring in het bindweefsel waardoor er verklevingen onder de huid komen. De huid wordt als het ware plaatselijk naar buiten geduwd, waarbij het bindweefsel de huid omlaag trekt. Dit resulteert in een patroon van kuiltjes en bobbeltjes op bijvoorbeeld je bovenbeen of dij. Verschillende oorzaken van cellulite zijn erfelijkheid, hormonen (oestrogeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat de vetcellen op je billen, benen en dijen ophopen), stress en voeding.

Alsof het al niet oneerlijk genoeg is, komt cellulite voor bij 98% vrouwen en bijna niet bij mannen, het is dan ook een typische vrouwenaandoening. Dit komt onder meer doordat de verdeling van spier-, vet- en bindweefsel in de huid van vrouwen anders is dan bij mannen. Het komt het meest voor op de dijen, billen of benen, omdat hier de meeste vetcellen zijn opgeslagen. Maar het kan ook op de bovenarmen of buik te zien zijn.

Sfeer Cellulite

Hoe kom je er vanaf?

Cellulite kun je op meerdere manieren bestrijden:

Crème smeren

Een van de meest voorkomende behandelingen tegen cellulite is het gebruik van een anti-cellulite crème. Zo’n soort crème activeert de afvoer van vocht en afvalstoffen en ondersteunt het bindweefsel en het herstellende vermogen van je huid. Smeer de crème op de plekken op je lichaam die je wilt behandelen en na een tijdje merk je resultaat.

Bloedsomloop stimuleren

Het stimuleren van de bloedsomloop kan je helpen om cellulite te verminderen. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en vochtophopingen worden opgeruimd. Met dit massageapparaat van Medisana stimuleer je het bindweefsel en de bloedsomloop, wat zorgt voor een strakkere en egale huid.

Sfeer 1 Cellulite

Massagecups

Door een regelmatige massage kun je het verkleefde bindweefsel los masseren, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en de huid egaler wordt. Gebruik hiervoor een cellulite cupping set. Deze speciale cups trekken vacuüm, waardoor de huid als het ware wordt opgezogen en verkleefd bindweefsel dus beter te bereiken is.

Sporten

Sporten is een blijvende oplossing om cellulite te verminderen. Beweging zorgt er namelijk voor dat de ophoping van vetcellen vermindert. Daarbij komt dat als je minder vetcellen hebt, er ook minder putjes kunnen ontstaan en dan valt de cellulite dus minder op.

Merel
Merel