Reinigingsolie
Nieuws

Winter wanna-have: de cleansing balm

Door: Lot
1/01/2017

Over reinigen raken we nooit uitgepraat, zie ook onze eerdere lofzang op de cleansing oil en het micellaire water. Deze keer is het de beurt aan cleansing balms. Omdat ze zo lekker luxe aanbrengen en omdat het winter is.

Balm en kalm

Net als een reinigingsolie laat een cleansing balm (of crème) de natuurlijke beschermingslaag van je huid, de huidbarrière, met rust. Tenzij deze beschadigd is (vaak het gevolg van agressieve reinigers), dan komt zo’n balm meteen met versterking. Er zitten namelijk relatief veel ingrediënten in die het tekort aan huideigen vetten in de bovenste huidlaag aanvullen en in de diepere huidlagen vocht vasthouden, zoals sheabutter en plantaardige oliën. Vandaar de romige textuur. Dat is vooral een voordeel in de winter, wanneer je huid toch al snel vocht verliest dankzij de droge lucht buiten en binnen. Door te reinigen met een balm voelt je huid meteen soepel, zacht en minder trekkerig.

Trouwens, ook als je helemaal geen last hebt van een droog of gevoelig huidje doet een cleansing balm je goed. Het heeft wel iets, zo’n boudoirachtige pot of tube opendraaien en de luxe inhoud ervan inmasseren. Zware (oog)make-up verwijdert hij bovendien als de beste, en je krijgt er ook nog eens zo’n fijne after-facial glow van. Al met al dus best verslavend, zo’n reinigingsbalm. Maar goed dat hij geschikt is om dagelijks te gebruiken.

Cleansing Balsems

Zo gebruik je 'm

De meeste cleansing balms of crèmes mag je aanbrengen met droge vingertoppen op een droge huid. Warm ze eerst even op in je handpalm, dat masseert fijner. Tijdens het inmasseren zul je merken dat de volle, rijke textuur wat smeuïger wordt, soms zelfs vergelijkbaar met die van een cleansing milk of oil. Water toevoegen mag, maar is eigenlijk niet nodig. Pas als je klaar bent met masseren spoel je alles er met lauwwarm water en eventueel een wash /muslin cloth (voor hardnekkige restjes product) af.

Author Lot
Lot