Header Coolsculpting 1
Trending

Wat is CoolSculpting? Dé methode om van dat laatste zwembandje af te komen

Door: Conny
13/03/2017

CoolSculpting: klinkt als een festival met ijssculpturen, maar niets is minder waar. Dankzij deze manier om de laatste vetjes weg te krijgen bevriest je laatste restje vet, waardoor je skinnier dan ooit in bikini verschijnt!

Wat is CoolSculpting?

CoolSculpting is een cryolipolyse behandeling waarbij vetcellen bevroren worden en daarna op een natuurlijke manier worden afgevoerd. Een soort liposuctie zonder operatie dus. Ongewenste vetcellen worden gekoeld op lage temperatuur, waardoor ze afsterven en door het lichaam worden afgevoerd. Zo verdwijnt het vet plaatselijk en krijg je het strakke figuur van je dromen, althans zo wordt beweerd door CoolSculpting zelf.

Voor wie?

Sport je je een slag in de rondte, maar verdwijnen die zadeltassen of lovehandles maar niet? Dan is een CoolSculpting behandeling wellicht wat voor jou. CoolSculpting is geschikt voor het verwijderen van oppervlakkig vet. Dieper liggend vet dat rondom je organen ligt en achter de spieren kun je hier niet mee verwijderen.

Tijdens een intake bij een CoolSculpting specialist wordt bekeken of je in aanmerking komt voor een behandeling en welke plan van aanpak past bij jouw doel.

Hoe werkt het?

Er wordt afgetekend op je lichaam waar de vetcellen bevroren moeten worden. Op die plekken zuigt een applicator de huid en onderhuidse vetlaag vacuüm, waarna de cryolipolyse (het koelen van de vetcellen) begint. Dit duurt ongeveer een uur en de vetcellen bereiken een temperatuur van 2 tot 4 graden. Na dit uur wordt het apparaat verwijderd en de behandelde plaats een paar minuten goed gemasseerd.

Na de behandeling herkent het lichaam de vetcellen als ‘afwijkend’ en sterven ze af. Het lichaam voert de vetcellen op natuurlijke wijze af en dat is dat. Het duurt tussen de 8 en 16 weken voordat het resultaat goed zichtbaar is. Even geduld dus a.u.b.

Article Coolsculpting

Werkt het?

Deze behandeling is relatief nieuw, maar CoolSculpting is bewezen effectief en veilig. De specialisten hebben een FDA-goedkeuring (hoogst haalbare keurmerk in de markt) en bieden tevens een resultaat garantie. Van de inmiddels meer dan 5 miljoen behandelde cliënten reageert slechts 0,03% niet op een behandeling. Wanneer dit het geval is, krijgt de cliënt volledig zijn of haar geld terug.

Bovendien zijn er meer dan 60 wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Het enige nadeel is dat sommige bedrijven misbruik maken van de naam en zich voordoen als CoolSculpting. Daarom is het belangrijk dat je met een officiële aanbieder te maken hebt.

Het gaat hier trouwens echt om een esthetisch effect waarbij je plaatselijk wat strakker oogt. Denk dus niet dat je je overgewicht hier mee aan kunt pakken.

CoolSculpting voor mannen

CoolSculpting is ook populair bij mannen. Die eeuwige lovehandles raak je misschien wel kwijt zonder gedoe, want je kunt na een behandeling gewoon weer alles doen zoals je normaal gewend bent zonder herstelperiode. Dus werken, sporten of reizen is allemaal geen enkel probleem.

Wat is de prijs van CoolSculpting?

Elke behandeling heeft een prijs en bij CoolSculpting ligt die prijs rond de 500 à 650 euro per behandelde plek. Dat is iets minder cool dus. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, wordt per persoon bekeken door de experts.

CoolSculpting klinieken zijn er door het hele land, maar let erop dat je bij een officiële kliniek aanklopt, want er zijn ook veel zogenaamde kwakzalvers actief, die niet over de officiële apparatuur en kennis beschikken. Alle CoolSculpting specialisten hebben de officiële CoolSculpting opleiding moeten ondergaan en zijn dus gecertificeerd.

Ook voor je onderkin

Een behandeling kun je gebruiken om vet op je rug, buik, dijen en binnenkant bovenbenen aan te pakken, maar ook voor je onderkin. Lekker makkelijk en zonder vervelende littekens of lange herstelperiode, klinkt ideaal.

Article 2 Coolsculpting

Smeer je strak

Wanneer de behandeling zijn taak heeft volbracht, kun je de huid verwennen met lekkere smeersels waardoor deze extra strak wordt. De verstevigende lotion van Olive Plus en de anti-cellulite gel van Earth-Line zijn ideaal om de huid mee te masseren en de doorbloeding van de huid te stimuleren. Op die manier voert het lichaam gifstoffen makkelijker af en oogt je huid strakker en gladder. Een goede aanvulling dus op je bevroren vet behandeling.

Natuurlijk is zo’n behandeling of het überhaupt hebben van een strak figuur niet zaligmakend, maar misschien voel je je er net iets lekkerder door in je nieuwe bikini. Lijkt deze behandeling je iets voor jou of juist helemaal niet? We zijn benieuwd wat jij ervan denkt!

Author Conny
Conny