Header Beach Hair
Get The Look

Creëer het perfecte beach hair in drie stappen

Door: Merel
17/07/2017

Na een dagje aan zee, ziet je haar er vaak supermooi uit. Op zoek naar zo'n perfect nonchalant beach hair? Dat kan ook gewoon thuis. Na het uitvoeren van deze tips lijkt het alsof je rechtstreeks van het strand komt!

1. Zorg voor stevig haar

Stevig haar vormt de basis voor het omtoveren van je lokken in echte messy beach waves. Zorg dat je haar vochtig is door eerst te douchen of gebruik een waterspuit om je haar wat natter te maken. Vervolgens breng je een stevige mousse aan, dit maakt je kapsel wat zwaarder. Je kunt ook kiezen voor een beach spray of sea salt spray. Dit maakt je haar stug, hierdoor kun je het makkelijker stylen.

Sfeer Beach Hair

2. Verdeel je haar in strengen

Nu je haar lekker volumineus aanvoelt, kun je het in strengen verdelen. Denk hierbij aan ongeveer vijf à zes, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van je haar. Als je minder/dunner haar hebt, maak je minder strengen.

Daarna pak je de strengen één voor één en draai je ze met je hand in een soort van pijpenkrul en blaas ze droog met een föhn. Haal nu je vingers door de strengen heen, schud je haar los en föhn het helemaal droog. Kneed je haar goed omhoog om een golvend effect te creëren. Knijp je haar vervolgens samen en föhn dit in een lage stand. Op deze manier gaat het volume niet uit je kapsel.

Tip: in plaats van je haar te kammen als het weer droog is, kun je beter je vingers er doorheen halen. Zo blijft de nonchalante look behouden.

Sfeer 1 Beach Hair

3. Gebruik een krultang

Om het helemaal af te maken, kun je met een krultang nog een paar plukken grof krullen. Dit is vooral handig als je van jezelf erg steil haar hebt. Spray voordat je gaat krullen nog wat salt spray in je haar, dit zorgt voor extra structuur.

Als je hierna nog niet tevreden bent, kun je vlechten maken in handdoekdroog haar. Laat je haar helemaal opdrogen (of föhn het), haal de vlechten er weer uit, spray je favoriete beach hair product of mousse in je lokken en kneed ze tot het perfect beach hair.

Sfeer 2 Beach Hair

Extra tip: go blond

Beach hair associëren we natuurlijk al snel met de kleur blond. Voor de echte finishing touch kun je je gestrande lokken een paar tinten lichter maken met een blonde spray.

Merel
Merel