Ba Byliss Curl Secret Header
How to

Curl Secret: zo chef je snel en simpel verschillende soorten krullen

Advertorial
Door: Lot
3/05/2017

We hebben het ontdekt hoor, het geheim achter de perfecte krul! Even doorlezen en ook jij bent op de hoogte van wat de Curl Secret van BaByliss allemaal in zijn mars heeft. En je kunt hem ook nog eens winnen!

Curl Secret

Niks ten nadele van de rechttoe-rechtaan krultang, maar als je je haar zonder al te veel gedoe en vooral snél in de krul wilt krijgen moet je bij een automatische krultang zijn. Het verschil met een gewone: in plaats van je haar zelf of met behulp van een klem om de tang heen te wikkelen, zet je het in dit type krultang vast, waarop hij vanzelf gaat ronddraaien en prachtig glanzende, langdurig gefixeerde krullen creëert.

De gebruiksvriendelijkste onder de automatische krultangen is de Curl Secret van BaByliss. Die krult je haar binnenin de tang. Het enige wat je hoeft te doen is je haar verdelen in lokken en deze één voor één in de opening van het apparaat houden, de rest regelt hij. De nieuwste versie, de Curl Secret 2 (C1300E), komt met twee verwisselbare opzetstukken (een van 25 en een van 35 mm), zodat je veel verschillende krulvariaties kunt maken. Aan de hand van drie geluidssignalen, die aangeven wanneer een bepaald type krul ‘af’ is, kun je kiezen voor natuurlijke golven (vier snelle piepjes), beachy waves (vijf snelle piepjes) of een compacte krul (zes snelle piepjes).

Ook kun je de temperatuur aanpassen aan je haartype: 210 °C voor dun tot normaal haar, 230 °C voor normaal tot dik haar. Om ervoor te zorgen dat je haar zo min mogelijk te lijden heeft onder deze hitte, zit er een keramische coating op en een ionische functie die statische reacties en pluizen tegengaat. Het slimme van deze variant is bovendien dat (ook al) automatisch van krulrichting kan worden gewisseld, zodat je haar er altijd natuurlijk gekruld uitziet. Helemaal niet alsof het net uit een krultang is gerold. En: hij schakelt zichzelf uit als hij langer dan 60 minuten achter elkaar aan staat. Superveilig.

Drie krulsoorten en het bijbehorende Curl Secret stappenplan:

1. Sexy slag

 • Stap 1: Verdeel je haar in zes delen, twee voor, twee midden op je hoofd en twee achter.
 • Stap 2: Verdeel elk deel in twee of meer plukken. Gebruik liefst niet te veel haar per pluk zodat je meerdere slagen kunt maken.
 • Stap 3: Laat elke pluk door de Curl Secret ‘opzuigen’. Kies voor het 25 mm opzetstuk als je graag veel beweging wilt in je haar of voor de 35 mm versie wanneer het iets subtieler mag.
 • Stap 4: Laat de pluk al na het eerste geluidssignaal los voor een nonchalante, beetje bohemien slag. Werk zo alle plukken af.
 • Stap 5: Wacht tot je haar is afgekoeld en schud je slagen voorzichtig los met je vingers. Kneed er tot slot nog wat droge wax in ter fixatie.

2. Beachy waves

 • Stap 1: Verdeel je haar in verschillende secties (voor, midden op je hoofd en achter).
 • Stap 2: Verdeel elke sectie weer onder in verschillende plukken. Ook bij dit krultype geldt: maak je plukken niet te breed zodat je er genoeg kunt maken.
 • Stap 3: Laat de plukken stuk voor stuk verdwijnen in de Curl Secret. Met het brede opzetstuk van 35 mm creëer je een zachte golving, het 25 mm opzetstuk zorgt voor een opvallendere ‘wave’.
 • Stap 4: Laat de pluk na het tweede geluidssignaal los en werk zo alle plukken af.
 • Stap 5: Wacht tot je golven zijn afgekoeld en woel er met je vingers doorheen om van dat lekker warrige strandhaar te krijgen, eventueel met behulp van een beach spray. Andere optie: laat je golven zoals ze zijn, glad en glanzend, en spray er alleen nog wat haarspray in om ze in model te houden.

3. Compacte krul

 • Stap 1: Verdeel je haar ook hierbij in een paar zones: twee voor, twee midden op je hoofd en twee aan de achterkant.
 • Stap 2: Deel elke zone op in een aantal plukken. Om uiteindelijk genoeg krullen te kunnen zetten, gebruik je bij voorkeur niet al te veel haar per pluk.
 • Stap 3: Laat je plukken een voor een ‘opzuigen’ door de Curl Secret inclusief 25 mm opzetstuk (voor opvallende, wat kleinere krullen) of dat van 35 mm (om een wat grovere krulstructuur te creëren).
 • Stap 4: Laat de pluk steeds na het derde geluidssignaal los voor een stevige, compacte krul. Herhaal tot al je haar aan de beurt is geweest.
 • Stap 5: Wacht tot je krullen zijn afgekoeld en fixeer ze met een spray speciaal voor gekruld haar. Ze eerst even loswoelen of zelfs borstelen kan natuurlijk ook. Dat geeft weliswaar een minder gedefinieerde krul, maar levert wel een prachtige volle bos op.

Nog meer krullen

Met een krulborstel:

Benieuwd naar meer handige tools om je haar te krullen? Check dan ook eens deze krulborstels. Het handige van een krulborstel is dat je je haar ermee kunt drogen en tegelijk tot in perfectie kunt stylen. In slap of futloos haar creëert een krulborstel moeiteloos volume en krullen, ideaal als je zelf niet goed overweg kunt met een föhn en losse borstel of simpelweg weinig tijd hebt 's ochtends.

Met een stijltang:

Yep, behalve een straight look kun je met een stijltang dus ook een bos nonchalante krullen of een mooie slag in je haar maken. Eentje waarvan de buitenkant van chroom is werkt het beste. Bijvoorbeeld deze Fast & Style stijltang. Die wordt namelijk niet alleen van binnen warm, maar ook rondom. De juiste krultechniek in vijf stappen:

 • Stap 1: Klem de stijltang bijna onderin je lok vast en houd hem zo verticaal mogelijk. Hoe dikker de lok, des te nonchalanter de slag of krul zal uitpakken.
 • Stap 2: Draai de lok – van je gezicht af – richting je hoofdhuid, waarbij je de stijltang nog steeds schuin of verticaal vasthoudt. Pas op dat je niet té dicht in de buurt komt van je hoofdhuid.
 • Stap 3: Bovenin de lok aangekomen, wacht je een aantal seconden en laat je de lok weer los.
 • Stap 4: Herhaal dit met het gewenste aantal lokken.
 • Stap 5: Schud de krullen een beetje los en fixeer ze met een volumepoeder, haarspray of een fijne stylingpaste.
Win

Win 'm!

Wil jij je haar ook perfect in de krul zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen? We mogen drie BaByliss Curl Secret 2 C1300E krultangen weggeven! Kans maken doe je door een e-mail te sturen naar stijl@bol.com o.v.v. BaByliss Curl Secret Winactie. Je kunt je opgeven t/m 30 mei 2017. In de week van 5 juni maken we de drie winnaars bekend en ontvangen zij bericht.

Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze actie. Na afloop van de actie worden je gegevens vernietigd. Bekijk ook de actievoorwaarden.

Author Lot
Lot