Foundationtrend
Uitgelicht

Deze beautytrend uit Korea gaat je aan een perfecte teint helpen

Door: Lot
26/11/2016

Jaaa, na de BB’s, CC’s, EE’s en de sheet masks is er opnieuw een beautyhype over komen waaien uit Korea. De cushion techniek heet-ie, en hij maakt het aanbrengen van foundation er een stuk makkelijker en mooier op.

Bijna één op de twee Europese vrouwen zegt dat het haar niet lukt om een perfecte teint te creëren met foundation (bron: Mintel – Trends in color makeup New York, september 2015). Ergens wel begrijpelijk. Kiezen uit het mega-aanbod teintverfraaiende formules is al een opgave, en dan moet je ook nog maar zien dat een en ander een beetje fatsoenlijk op je gezicht terechtkomt.

Maar luister, de cushion trend gaat je hier een flinke hand bij helpen. Stel je een luchtdicht-afsluitbare compact of stick voor met een geïntegreerd soepel sponsje dat doordrenkt raakt met foundation als er zacht op wordt geduwd. Zodra je ermee over je gezicht strijkt geeft hij precies de juiste hoeveelheid product af om je huid onzichtbaar te egaliseren en laten stralen, en in veel gevallen ook nog te hydrateren.

Natuurlijk kun je hierna altijd nog je vingers of een penseel gebruiken voor de afwerking, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Het kussentje heeft het blenden al voor je gedaan. Dat is ook de reden dat je er heel plaatselijk mee kunt werken. Doen visagisten ook. Die raden aan om een cushion foundation licht aan te brengen rond de neus en in het midden van het gezicht om storende rode vlekjes te verbergen. Wil je meer dekking, ‘stempel’ je er gewoon nog een laagje bovenop. Ook dat blijft er heel naturel uitzien.

Tip


Omdat hij zo makkelijk hanteerbaar is en je er geen vieze vingers van krijgt, leent een cushion foundation zich perfect voor snelle touch ups waar je ook bent.

Trendfoundation

Blush-kussentjes

Wat voor foundation werkt, werkt natuurlijk ook met vloeibare blush. De aanbrengtechniek en het natuurlijke resultaat zijn hetzelfde: door met een cushion blush licht over de appeltjes van je wangen te gaan, komen twee net echte blossen tevoorschijn.

DIY

Stel, je bent eigenlijk nog heel content met je eigen niet-cushion foundation, maar dat luchtige, transparante effect van zo’n geïntegreerd kussentje lijkt je wel wat. Wat je dan zou kunnen doen is een make-upsponsje van goede kwaliteit (de Beautyblender blijft fijn!) licht vochtig maken, dit in een kleine hoeveelheid foundation drukken en hiermee deppend over je huid gaan. Je mist weliswaar het 2-in-1 gebruiksgemak, maar het resultaat komt heel aardig in de buurt van the real thing.

Author Lot
Lot