Blendingtools
Review

Dit zijn de 5 beste blending tools voor je vloeibare make-up

Door: Conny
29/01/2017

Je kunt je foundation aanbrengen met je vingers, maar soms geeft dat een vlekkerig resultaat. Beter is het om een handige blending tool te gebruiken, zodat je in een paar seconden je gezicht tot flawless face omtovert.

 1. Het eivormige make-up sponsje
  Dit is een topper voor het aanbrengen van je vloeibare make-up. Het eivormige sponsje maak je een beetje vochtig, waarna je je make-up heel egaal en gedoseerd aanbrengt. De puntige bovenkant is handig voor de hoekjes, zoals rond de mond of neus en de bolle onderkant voor de grotere delen, zoals wangen en voorhoofd. Door het vochtige sponsje versmelt de make-up echt met je huid en krijg je een natuurlijk effect.
 2. Blurring brush
  Een blurring brush heeft korte, geconcentreerde haren die ervoor zorgen dat je make-up goed blend met je huid. Met een blurring brush breng je je make-up snel en vlekkeloos aan. Gebruik hem met ronddraaiende bewegingen, zodat de make-up mooi gelijkmatig wordt aangebracht. Ideaal voor vloeibare foundation, maar ook voor het aanbrengen van een compact foundation.
 3. Stippler brush
  Een stippler of stippling brush is ideaal voor het aanbrengen van creamy make-up of blush, maar ook voor het aanbrengen van highlighters of gezichtspoeder. Deze multitasker ‘stipplet’ de make-up echt goed ‘in’ de huid, waardoor je een egaal effect krijgt. De techniek die je gebruikt is dus echt het deppen van de foundation op de huid met de kwast. Probeer het maar en zie hoe easy het is om een egaal resultaat te krijgen.
 4. Kabuki buffer brush
  De normale kabuki brush is echt geschikt voor het aanbrengen van poeders of bronzer, maar de kabuki buffer brush heeft korte en compacte haren, waardoor het de ideale ‘buffing’ tool is om je foundation egaal mee aan te brengen. Ook handig om je primer of highlighter mee aan te brengen. Een streeploos effect, ook bij de smalle zones zoals rond je ogen en haarlijn.
 5. Druppelvormige make-up spons
  Een beetje zoals de eivormige spons, maar dan in curvy druppelvorm. Wanneer je hem aan de onderkant vasthoudt, krijg je een zachter effect en wanneer je hem in het midden vasthoudt, heb je meer grip en kan je gedetailleerder werken. Handig voor bijvoorbeeld hoekjes of om je concealer aan te brengen.

Zo houd je je tools schoon

Zowel kwasten als sponsjes zijn gemakkelijk te reinigen en wel zo:

 • Spoel ze regelmatig uit in een lauwwarm badje met babyzeep.
 • Spoel ze vooral goed na, zodat vet, vuil, make-up en zeepresten volledig verdwijnen.
 • Doe dit het liefst in de avond, zodat ze in de ochtend weer ready to go zijn!
Author Conny
Conny