1Asiangeheim
Kort verhaal

De beautygeheimen van Aziatische vrouwen

Door: Conny
9/09/2016

Ben je ook jaloers op die porseleinen huid zonder poriën van veel Aziatische vrouwen? Ontdek hun skincare geheimen en start met de zoektocht naar jouw ultieme skincare routine.

Double cleansing

Wij vinden het al heel wat als je je gezicht elke ochtend en avond reinigt met één product en er vervolgens een lik crème op kwakt. Neem dan het Aziatische ritueel van double cleansing; hierbij wordt het gezicht eerst gereinigd met een pure olie of een oil cleanser. Zo ontdoe je de huid van make-up en vuil. Hierna volgt een cleanser, zoals een foamwash of gelwash, waarmee je de huid zuivert van talg en vuil, zodat onzuiverheden minder kans krijgen. Hierna breng je een toner en crème aan.


Gebruik een skin softener

In Korea, Japan en China moeten ze niets hebben van toners die alcohol bevatten. Ze geven je huid een squeeky clean gevoel, maar maken de huid ook droog en trekkerig. Ga liever voor de Aziatische, dewy optie en kies voor een skin softener of toner zonder alcohol. Die bereidt de huid voor op verdere verzorging en herstelt de Ph-balans in de huid na het reinigen.

Ga voor 10 extra stappen

In Azië is het niet ongebruikelijk om een skincare routine te hanteren die uit 17 (!) producten bestaat. Meestal ziet het er ongeveer zo uit: na het reinigen (double cleansing) gebruik je een toner die je aanbrengt met je vingers of een watje, hierna volgt een waterachtige essence, dan een verzameling van serums (3 of meer voor elk huidprobleem een doeltreffende), vervolgens een sheet mask en daarna een oogcrème, moisturizer, een nachtmasker en een face mist. Waarom werkt dit? Er zijn natuurlijk uiteenlopende meningen over zo’n intensieve, tijdrovende en prijzige gewoonte, maar het komt allemaal neer op het idee dat je goed nadenkt over je huidverzorging en je er bewuster mee bezig bent dan alleen een plons water en een lik crème. Kijk echt goed naar je huid, kies producten waar je huid van profiteert en gebruik deze in een vast ritme. Je huid zal je dankbaar zijn!

1Asiangeheim2

Masseer je gezicht
Tijdens het reinigen, zowel tijdens de olie-fase als de foam/gelwash fase, is het belangrijk om je huid te masseren. Je kunt dit ook doen wanneer je een melkachtige lotion hebt aangebracht. Waarom werkt het? Een gezichtsmassage stimuleert de doorbloeding in de huid, voert gifstoffen af en maakt de huid steviger. Daarnaast voelt het natuurlijk ook gewoon fijn. Er zijn veel massage-instructies te vinden online en veel Aziatische beautybrands doen zelfs een massagehandleiding bij hun producten. Masseer met je vingers of een gezichtsborstel.

Elke dag een sheet mask
Sheet masks of paper masks zijn maskers die doordrenkt zijn in een doelgericht serum en zijn ideaal voor tijdens het reizen, aangezien ze individueel verpakt zijn. Een absolute musthave in Azië en sommige vrouwen gebruiken er elke dag één of twee! Ze zijn effectiever dan maskers uit een potje, omdat ze doordrenkt zijn in actieve ingrediënten en luchtdicht verpakt worden, zodat de stoffen hun kracht behouden.

Op jouw manier
Vind je deze aanpassingen in je skincare routine een beetje te hardcore? Pik er dan wat ideetjes uit, waarvan jij denkt dat je huid er baat bij heeft en die niet te ingewikkeld zijn. Het masseren van je huid is bijvoorbeeld gratis en een sheetmask kan je ook eens per week gebruiken als verwen-momentje voor jezelf. Maar een feit blijft dat een prachtige huid, net als een fit body, hard werken en investeren is!

Author Conny
Conny