Header Jojoba
Gespot door de redactie

Dit zijn de helende eigenschappen van jojoba

Door: Talita
30/10/2017

De natuur zit vol met schoonheidswonderen voor huid en haar. Jojoba-olie - afkomstig van de zaadjes van de jojobastruik - is daar een van. De olie doet wonderen voor een droog wintervelletje. En dat is nog maar een voorbeeld van de helende eigenschappen van dit cadeautje van Moeder Natuur.

De jojobastruik

Jojoba-olie komt van de zaden van de jojobastruik - ook wel Simondsia california genoemd. Deze struik groeit in het wild in onder andere Amerika en Midden-Amerika. Hoewel het een olie wordt genoemd, kun je het beter vergelijken met was. Pas bij kamertemperatuur verandert het in een vloeibare olie. Probeer voor de beste kwaliteit koudgeperste jojoba-olie te gebruiken. Hierin zijn alle helende eigenschappen van de olie behouden.

Sfeer2 Jojoba

Waarom jojoba-olie goed is voor huid en haar

Jojoba-olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De olie voelt niet vet aan, is geurloos, reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging. De olie doet het met name goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid.

Een mooie bijkomstigheid: de olie vertraagt de talg-afgifte. Hierdoor is het ook een ideaal middel voor de verzorging van een vette huid, of om je hoofdhuid te verzorgen.

Zo gebruik je jojoba-olie

Als je pure jojoba-olie gebruikt, heb je slechts een paar druppels nodig. Smeer je gezicht ermee in, masseer de huid, en haal de overtollige olie weg met een watje of een tissue. Wanneer je slaapt wordt het natuurlijke herstelproces van je huid in gang gezet. Door de olie vlak voor het slapen gaan op te smeren, help je jouw huid een handje.

Jojoba-olie staat ook bekend als een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken. Dankzij de helende eigenschappen, vind je de olie als bestandsdeel terug in massageolie, handcrème, in haarmaskers of in lipverzorging.

Sfeer1 Jojoba

Alle eigenschappen van jojoba-olie op een rijtje

• Voelt niet vet aan;

• Reguleert de vochtbalans van de huid;

• Beschermt de huid tegen uitdroging en infectie;

• Ideaal bij vette huid en acne door vertraging talgafgifte;

• 100% natuurlijk;

• Geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren;

• Geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG).

Talita Kalloe
Talita