Hoemaakjeeenhogeknot
Get The Look

De perfecte halve topknot voor jouw haartype

Door: Lot
4/11/2016

Nieuw is hij niet, de halve topknot, maar hij blijft zo leuk! En daarbij: hij verdoezelt dat je eígenlijk je haar had moeten wassen, kan zelfs in een bobje gecreëerd worden en voelt zich thuis in elk type haar. Vandaar dat we er gewoon alsnog een Get the Look aan wijden.

Een halve topknot is op talloze manieren te maken en te stylen, dat is juist zijn charme. In geval van tijdnood draai je er een in elkaar als je de deur uitrent (hoeveel haar je bij elkaar pakt en waar hij precies terecht komt doet er niet toe), wil je er meer werk van maken heb je wat aan onderstaande, op elk haartype afgestemde tips:

Knotdikhaar

Fijn, dun haar

Zie je het niet zitten om een gedeelte van je toch al dunne bos weg te stoppen in een knot, helpt het om er eerst volume in te toveren. Dat kan op verschillende manieren. Was je toch van plan om het te wassen, doe dat dan met een volumeshampoo en gebruik in plaats van je gewone conditioner een verzorgende leave-in spray met volume-effect.

Met een krul- of steiltang (hou ‘m horizontaal) creëer je snel losse golven in je haar, die je fixeert met een volume-activerende haarspray. Breng vervolgens een droogshampoo of dry texture spray aan bij de aanzet en toupeer lichtjes. Maak een knot van alleen de voorste plukken haar (je wilt zoveel mogelijk haar laten hangen), zet vast en trek hem heel voorzichtig wat losser zodat hij voller oogt.

Vol haar, eventueel met slag

Met dit haartype is het mooi om je haar ter hoogte van je slapen bij elkaar te pakken. Lager kan ook, maar dan is je knot wellicht naar verhouding te groot – even uitproberen om erachter te komen wat je mooi vindt.

Wikkel je haar om zijn eigen as zodat er vanzelf een knoedel ontstaat die je vastzet met een elastiek. De plukjes die eruit blijven steken mag je laten voor wat ze zijn, of je steekt ze met schuifspeldjes netjes weg zodat je knot wat gepolijster oogt. Omdat je waarschijnlijk best wat haar bij elkaar te houden hebt, zou je er een laag sterk fixerende haarlak overheen kunnen sprayen.

Dik, krullend haar

Voor een strakke halve topknot: pak plukken haar samen vanaf je slapen, bind ze vast tot een strakke staart en wikkel deze om en om totdat de streng zich vanzelf oprolt tot een knot. Bind er een elastiekje omheen en zet vast met schuifspeldjes.

Voor een lossere halve topknot: pak je haar vanaf je oren samen (gebruik je duimen om de ‘scheiding’ te maken), draai het bovenop je hoofd losjes tot een knot en zet vast met een paar extra stevige schuifspeldjes.

Knotvoorfijndunhaar

Sluik haar

Heeft een updo normaal geen kans van slagen in je haar omdat hij er uiteindelijk toch wel uitglijdt, gaat dit type halve topknot je verrassen. Heel belangrijk: zorg voor veel grip, vooral als je haar net gewassen is.

Een texturizing powder aanbrengen over de hele lengte voorkomt niet alleen dat je haar, maar ook je elastiek uit je knot ontsnapt. Strooi wat in je handpalm, verdeel al knedend van wortel tot punt en pak je haar vanaf je slapen samen. Haal deze streng twee keer in zijn geheel door een elastiekje, alsof je een staart maakt, maar doe dit de derde keer maar voor de helft (of nog minder als je erg lang haar hebt).
Op deze manier creëer je een ‘knot’ die veel steviger zit dan de officiële opgerolde versie.

Author Lot
Lot