Header Fullsize Zomerlook 2736X1824
Nieuws

Detox: haarvasten

Was jij je haar iedere dag? Dan ben jij niet de enige, maar er is een nieuwe trend gaande in beautyland. Ineens blijkt namelijk iedereen massaal te hebben besloten om hun lokken met rust te laten en ze nog maar een keer per week te wassen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je haar als je het een tijdje niet wast?

Veel wassen maakt je haar vaak droog waardoor het wat lastiger door te borstelen is. Dit lastig bortselen maakt dat haren sneller breken met een dunnere haardos als gevolg. Je hoofdhuid kan tevens gaan jeuken en er kunnen zelfs schilfers ontstaan. Niet meer doen dus!

Kim Kardashian zweert bij 1 keer in de week wassen en gebruikt halverwege de week een droogshampoo. Dit geeft het haar meer glans en zorgt dat haar hoofdhuid gezond blijft. Je herkent Kim's ik moet eigenlijk mijn haar wassen look doordat la Kardashian dan een staart of knot draagt.

Kim K Knot

Wil je jou 'elke dag haarwassen' regime doorbreken en niet iedere dag met vet haar lopen, dan zal je even door moeten zetten en het ongeveer zes weken zonder shampoo en droogshampoo moeten doen. Pas dan heeft je hoofdhuid een reset. Gaat dit je iets te ver? Probeer dan in plaats van iedere dag, je haar twee of hooguit drie keer per week te wassen. Balans is het sleutelwoord.


Beeld: Instagram Kim Kardashian