Detoxen Na De Feestdagen
Uitgelicht

Natuurlijk en simpel detoxen na de feestdagen

Door: Conny
2/01/2019

Ben je bijgekomen van de feestdagen? Nu het nieuwe jaar is aangebroken, is het zaak om jezelf snel weer in het gareel te krijgen en dat doe je door een frisse start met natuurlijke detox-tips.

Prioriteiten

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat is nu eigenlijk echt belangrijk in je leven? Door je prioriteiten en doelen voor komend jaar op een rijtje te zetten, weet je waar je op kunt focussen en welke zaken absoluut onbelangrijk zijn. Dit geeft je houvast en rust in je hoofd, zodat je meer ruimte overhoudt voor inspiratie en nieuwe ideeën. Probeer je vast te houden aan dit prioriteitenlijstje en laat het niet verslonzen, want dan verval je al snel in je oude patroon, waarbij allerlei onbenullige randzaken de overhand nemen.

Rust

Nu je weet wat je prioriteiten zijn voor komend jaar, heb je ook meer tijd over om niks te doen. Geniet van dat niks doen, want het is super belangrijk voor je lichaam om regelmatig totaal te ontspannen. Probeer gewoon ‘te zijn’ zonder dat je iets moet. Zo verlaag je je cortisol level (stresshormoon) waardoor je immuunsysteem beter functioneert en je lichaam een natuurlijk detox proces in gang zet. Gifstoffen worden beter afgevoerd, je ervaart minder stress, krijgt nieuwe energie en hierdoor voel je je top. Zonder dat je er eigenlijk echt iets voor hoeft te doen!

Neem Rust Tijdens Je Detox

Me-time

Maak regelmatig tijd voor jezelf en sluit jezelf op in badkamer of slaapkamer. Verwen je huid met heerlijke verzorgingsproducten, zoals een scrub die je gezicht laat stralen of een hydraterend gezichtsmasker. Zo voorkom je een doffe uitstraling en zie je er fris en fruitig uit. Aromatische badolie helpt lichaam en geest ontspannen en is ideaal om je dag mee af te sluiten. Door een uur voor het slapen te relaxen in een warm bad of een simpele beautyroutine te volgen, ontspant je geest en ben je klaar voor een goede nachtrust.

Sporten

Sporten maakt je lichaam fit, ontspant je geest en zorgt ervoor dat al je organen beter functioneren. Stimuleer dit natuurlijke detox proces door zeker twee à drie keer per week zo’n drie kwartier aan actieve inspanning te doen. Dit hoeft echt niet meteen een bezwete workout in de sportschool te zijn, maar kan ook een powerwalk-sessie met je vriendin of huisgenoot zijn. Bijkletsen, actief bezig zijn en ontspannen doe je op die manier tegelijk. Voor iedereen geschikte en meer intensieve sporten zijn fietsen, crosstrainen of zwemmen.

Sport Tijdens Je Detox

Voeding

Je bent wat je eet is een veelgehoord gezegde, maar je voelt je zoals je eet geldt zeker voor iedereen. Schaf een gezond kookboek aan of oefen recepten voor gezonde smoothies en laat de ongezonde vetten en suikers vaker staan. Je mag echt af en toe wel genieten en uit de band springen, maar begin eens met bewuster eten voor een week of drie en je zult merken dat je je beter voelt dan daarvoor. Geen moeite dus om vol te houden en grote voordelen voor je gezondheid.

Supplementen

Help de natuur een handje door extra vitaminen als voedingssupplement te nemen. Gebruik supplementen die anti-oxidanten bevatten, want die helpen het lichaam gifstoffen af te voeren. Zo stimuleer je een gezond lichaam en automatisch ook een gezonde geest. Detox thee helpt ook en smaakt vaak super lekker. Zo ben je ongemerkt aan het detoxen, makkelijker kan haast niet!

Alles op 'stil' voor een week

Vind je het moeilijk om echt rust te vinden in jezelf of om te breken met oude gewoonten? Dan is een retraite iets voor jou. Hierbij ga je een week lang naar een locatie (in het buitenland), waar coaches je helpen met het doorbreken van vastgeroeste patronen in gedrag en voeding, je een week lang oergezond eet en drinkt en de nodige rust vindt door te leren mediteren en aan yoga of een andere ontspannende activiteit deel te nemen. Dit alles in een chille omgeving zoals op Ibiza of ergens in de heuvels van Portugal, zorgt ervoor dat je je bij thuiskomst voelt als herboren. Daarna moet je het zelf doen en is het een kwestie van vasthouden aan wat jij als fijn hebt ervaren tijdens je detox-trip. Zweverig zijn dit soort ‘vakanties’ allang niet meer, dus bekijk een aantal organisaties online om te zien welke jou aanspreekt.

Author Conny
Conny