1Catwalk
Get The Look

Dit zijn de beste oogmake-uptrends van het seizoen

Door: Lot
28/09/2016

Van alle eyecatching herfsttrends vonden we deze drie het vermelden en het dragen waard – your way of the runway, we geven tips voor allebei.

1Catwalk2

De lekker gekke eyeliner

The runway
Zeg nou zelf: waarom zou je een bescheiden streep eyeliner trekken als het ook dikker, langer en schots-en-schever kan? En hé, waarom zou je je eigenlijk beperken tot je wimperrand? Juist, zo dachten de dames en heren visagisten backstage bij Marc Jacobs, Altuzarra, Kenzo, Giamba en Oscar de la Renta er ook over. Wie net als zij buiten de lijntjes durft te kleuren, kan het beste een eyeliner met een stiftpunt erbij pakken. Daarmee valt nauwkeuriger te werken dan met een penseeltje. Je hebt natuurlijk alle artistieke vrijheid, maar probeer het patroon een béétje in lijn met je oogcontour te houden en doe hetzelfde bij beide ogen. Dan snappen mensen tenminste dat het de bedoeling is en kom je ermee weg.

The wearable way
Wij nemen graag een voorbeeld aan de eyelinerstreep van Oscar de la Renta. Die is verfrissend anders zonder dat alle wenkbrauwen om je heen ervan omhoog schieten. Trek vanaf het midden van je oog een lijn in je arcadeboog en vervolgens eentje tegen je wimperrand die je samen laat komen in een ‘wing’. Backstage werd de vorm eerst geschetst met een zwart waterproof oogpotlood en daarna overgetrokken en ingevuld met zwarte eyeliner. Zwarte oogschaduw diende ter fixatie.

1Catwalk3

Het glitteroog

The runway
Een heleboel designers strooiden met glitters, en niet zo’n beetje ook. Bij Emanuel Ungaro, John Richmond en Leitmotiv kwamen ze netjes op het bovenste ooglid terecht, Fausto Puglisi en Burberry mikten uit de losse pols op de buitenste ooghoek en Giambattista Valli trok een sprookjesachtige twinkel-twinkel lijn preciés onder de wenkbrauw. Dat laatste krijg je heel gemakkelijk zelf voor elkaar met een glittereyeliner.

The wearable way
Daar kunnen we kort over zijn: glitter, maar doe het met mate. Hou het bij één rustige tint op één plek, dan blijft het classy. Vind je zelfs dat te ver gaan, zijn er ook genoeg eye shadows en oogpotloden waar een subtiel glittertje in verwerkt is. Geen in-your-face feestgedruis, maar genoeg voor een sprankelende oogopslag.

1Catwalk4

De wapperwimpers

The runway
Welk meisje wil géén wimpers tot aan het plafond? Of nou ja, met een paar millimeter erbij zijn we al dik tevreden. En als we toch aan wishful thinking doen: doe er ook maar wat volume bovenop. Anna Sui, Emporio Armani, Paul & Joe lieten zien hoe je dat voor elkaar krijgt, namelijk met het strategisch plaatsen van goede kwaliteit false lashes en wimper extensions. Zelfs modellen hebben die blijkbaar nodig voor ogen van Bambi-formaat, een hele geruststelling.

The wearable way
Voor de light versie van deze wimperdracht kun je een van die mascara’s proberen waarin vezeltjes van nylon zijn verwerkt. Dit soort formules geeft je wimpers een tikje meer lengte dan de gemiddelde verlengende mascara. Wimperserums op basis van groeibevorderende ingrediënten zoals zijdeproteïnen en vitamine B7 zijn ook geweldig, maar daar moet je het geduld voor hebben. Na een maand trouw aanbrengen zie je duidelijk meer volume en verlenging. Goede backstagetip om meer ‘drama’ uit je gewone mascara te halen: bij Jason Wu werden de puntjes van wimpers licht in de transparante gloss gezet, voor een vinylachtige finish.

Author Lot
Lot