Header Reinigingsdoekjes
Uitgelicht

Als je het doet, doe het dan goed: dit zijn de betere reinigingsdoekjes

Door: Lot
29/09/2017

Er zijn omstandigheden waarin reinigingsdoekjes te verkiezen zijn boven een uitgebreid cleansing regime. Met deze doekjes zit je goed.

Aanraders

Negen van de tien keer nemen we de tijd voor ons reinigingsritueel, maar die ene keer dat we aan het festivallen/kamperen/logeren zijn, grijpen we graag naar een kant-en-klaar doekje. Daarmee is (oog)make-up, vet en vuil in een paar tellen van je snoet geveegd zonder dat er hoeft te worden nagespoeld. Dit zijn onze aanraders:

Voor gevoelige huidjes

Zolang je er niet als een bezetene mee gaat boenen, zijn reinigingsdoekjes prima te gebruiken met een gevoelige huid. Neem wel de exemplaren waarin zo min mogelijk – of het liefst helemaal geen – 'irritatietriggers' zitten, zoals parfum, alcohol en kleurstoffen. Met deze doekjes van Neutral zit je safe. Omdat ze hydraterende bestanddelen bevatten, voelt je huid na het reinigen heerlijk zacht en soepel.

Sfeer Reinigingsdoekje

Voor de gemengde tot vette huid

Zijn het vooral glimplekken waar je je aan stoort (voorhoofd, neus, kin), dan 'moet' je de Sublime Fresh Zuiverende Reinigingsdoekjes van L’Oréal Paris eens proberen. Die bevatten het ingrediëntencomplex ‘hydra-clary’ dat vettige zones verlost van overtollig talg en je huid tegelijkertijd hydrateert, zodat je er geen trekkerig gevoel aan overhoudt. Wil je je poriën grondig opschonen en acne tegengaan, tippen we deze Barkleydeal wipes met actief houtskoolpoeder, dat olie en vuil effectief absorbeert.

Voor wie véél make-up draagt

Doekjes die gedrenkt zijn in micellair water trekken vuil aan als een magneet, waardoor zelfs waterproof en long lasting make-upformules makkelijk verwijderd worden (lees hier meer over de wondere werking van micellaire reinigers). Die van Clinique, Nivea en Garnier zijn fijn. Garnier heeft zelfs twee soorten om uit te kiezen, een voor de gevoelige huid en een versie verrijkt met reinigende oliën – iets om te onthouden als je huid snel droog of geïrriteerd raakt.

Author Lot
Lot