Health Maandag Shake Bekers
Uitgelicht

Dit zijn ze: de beste shakebekers, waterflesjes en theebekers

Door: Conny
30/01/2017

Al tijden op zoek naar hét ideale waterflesje, de beste shake-beker of een multifunctionele theebeker? Wij hebben ons erin verdiept, zodat je weet aan welke eisen ze moeten voldoen en de beste voor je uitgelicht.

Waar voldoet een handige shake-beker aan?
Een shake-beker is ideaal voor wie dagelijks ontbijt of luncht met een shake of smoothie. Gooi je verse ingrediënten in de blender en bewaar ze in je shake-beker, zodat je deze op een tijdstip dat het jou uitkomt, kunt nuttigen.
Uiteraard is het een vereiste dat een shake-beker niet lekt, want van een doorgelekte spinazie-smoothie in je tas wordt niemand blij. Daarnaast moet ‘ie makkelijk schoon te maken zijn, want kleine hoekjes en randjes waar je niet bij kunt komen met de afwasborstel zijn heel onhandig op bijvoorbeeld je werk. En uiteraard moet ‘ie vaatwasserproof zijn, zodat je hem thuis volledig kunt reinigen en hem de dag erna weer opnieuw kunt gebruiken.

Waar moet een herbruikbaar waterflesje aan voldoen?
Een spa-flesje hergebruiken is geen aanrader, want hierover zijn studies bekend waaruit blijkt dat bacteriën zich opstapelen na herhaaldelijk gebruik. Kies voor een vaatwasbestendig waterflesje dat niet lekt en uit elkaar te halen is, zodat je zeker weet dat elk onderdeel helemaal clean uit de vaatwasser komt. Ook is het fijn wanneer de opening van het flesje waaruit je drinkt niet te groot of te klein is, want de hele dag een smakkend en zuigend geluid maken is niet zo charmant en een slok nemen terwijl de helft ernaast gaat, ook niet.
Een bidon met kleine opening is ook minder makkelijk schoon te krijgen en kan gaan schimmelen wanneer de vaatwasser niet elk hoekje kan bereiken. Let er ook op dat het waterflesje past in de tas die je dagelijks gebruikt, want dan neem je hem veel sneller mee.

Welke eisen stel je aan de ideale theebeker?
Allereerst moet een theebeker je thee warm houden, zonder dat de beker ook warm wordt. Onbreekbaar glas of speciale kunststof voor warme dranken is een tweede vereiste, zodat er geen chemicaliën van plastic in je warme drank terecht komen en je de theebeker ook zonder omkijken in je tas kunt vervoeren.
Wat extra handig is, is wanneer je losse thee kunt oplossen met een ingebouwd filtersysteem. Verse thee is vaak lekkerder (en goedkoper) dan een kant en klaar theezakje en bovendien een stuk duurzamer. Koop een paar zakjes verse thee en bewaar deze in je bureaula op werk. Zo geniet je elke dag van een lekkere kop verse thee die past bij jouw mood. Uiteraard is het ook hier van belang dat elk onderdeel goed schoongemaakt kan worden met de afwasborstel of in de vaatwasser.

Author Conny
Conny