Header Bruids Make Up
Uitgelicht

Do’s & don’ts voor je bruidsmake-up

Door: Marit
3/08/2017

Op de belangrijkste dag van je leven wil je er stralend uitzien. Naast de prachtige bruidsjurk, is je make-up een erg belangrijk detail op de grote dag. Hier lees je alle do’s en don’ts voor bruidsmake-up.

Do’s voor je bruidsmake-up

1. Maak het passend

Je wilt graag dat je jurk, schoenen, haar en make-up bij elkaar passen. Heb je gekozen voor een bruidsjurk met wat meer glitter en glamour? Dan is het mogelijk om je make-up daarop af te stemmen. Heb je gekozen voor een wat elegantere, subtiele bruidslook? Houd je de bruidsmake-up dan ook wat simpeler.

2. Een goede dagcrème zonder SPF

Het is belangrijk dat je huid een goede onderlaag bevat voordat je aan de slag gaat met make-up. Er worden op dé grote dag heel wat foto's gemaakt. Waar wij eerder schreven over een dagcrème met SPF, is het belangrijk dat je op de trouwdag een gezichtscrème gebruikt zonder SPF. SPF kan je huid namelijk doen oplichten en we willen niet dat dit gebeurt op de trouwfoto’s.

Sfeer 1 Bruids Make Up

3. Niet vergeten: waterproof mascara

Op de bruiloft is de kans op wat traantjes niet uitgesloten. Logisch. Maar dan is het wel zo fijn als de make-up goed blijft zitten. Speel hier dus op in door waterproof mascara te gebruiken. Een beetje bijwerken is geen probleem natuurlijk, maar op het moment suprême heb je daar uiteraard geen tijd voor.

4. Een dagje proefdraaien

Om grote verrassingen te voorkomen, is het slim om de make-up al een dagje te proberen. Plan deze activiteit in als je jouw droomjurk hebt gevonden, zodat je zeker weet dat de make-up er helemaal bij past. Geen straf toch? Lekker een extra dagje tutten met vriendinnen onder het genot van een glaasje champagne.

Sfeer Bruids Make Up

Don’ts voor je bruidsmake-up

1. De verkeerde kleur

Zorg dat je goed weet welke kleur poeder en foundation passen bij jouw gezichtskleur. Met een witte bruidsjurk is het belangrijk om niet te kiezen voor een te lichte make-upkleur. Hierdoor valt je gezicht nog een stuk lichter uit. Maar ga ook niet voor een te donkere kleur. Het moet er allemaal natuurlijk uit blijven zien.

2. Het decolleté

Wil je je decolleté accentueren? Ga dan niet zelf aan de slag met poederen. Dat kan ervoor zorgen dat de randen bij je bruidsjurk onder de make-up komen te zitten en hier zit je duidelijk niet op te wachten.

3. Extra kleurtje

Eerder schreven wij al over de voors en tegens van spraytanning. Ook voor de bruiloft is dit een snelle manier om een mooi huidskleurtje te creëren. Maar pas op: het zou zonde zijn als de spraytan vlekken achterlaat op je jurk. Neem dus voldoende tijd tussen de spray en het aankleden.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit