Header Draping
Trending

Draping is het nieuwe contouring – maar dan met blush

Door: Lot
15/09/2017

Lang voordat contourpaletjes en highlighters mainstream werden, werd er al geshapet dat het een lieve lust was, namelijk met blush. En het lijkt er op dat we opnieuw die kant opgaan.

Color glow

In de jaren zeventig, toen nog geen mens gehoord had van shaping, strobing of contouring, kwam ene Way Bandy op het geniale idee gezichtstrekken te gaan sculpten met behulp van kleur en glans. Omdat hij de vaste visagist van Elizabeth Taylor, Farrah Fawcett, Cher en nog een hoop andere it-gezichten was, werd deze color glow techniek acuut trending. Ineens wilde elke vrouw haar gezicht vol in de glanzende rouge hebben om de illusie van ‘better bone structure’ te creëren. Daar kun je lacherig over doen, maar sinds Marc Jacobs vorige zomer een nieuwe variant hierop showde genaamd draping, snappen wij dat. Echt. Als het op de juiste manier gedaan wordt, ziet contouren met een blush er namelijk verrassend fris en stralend uit. Naturel zelfs, zoiets als ‘a dance-floor flush’ (Marcs woorden).

“Draping is de nieuwe manier van blush aanbrengen,” legt Gilbert Soliz, makeup artist voor Marc Jacobs beauty, uit. “Wat je eigenlijk doet, is de vormen van je gezicht optisch veranderen met kleur. Je ‘drapeert’ je blush over je gezichtscontouren om een bepaald effect te bereiken. Of dat nou optisch meer lift, meer volume, meer balans of gewoon een goed gesculpt gezicht is.”

Hier zie je wat voor mooie plaatjes dit kan opleveren:

DIY draping

Voor beginners

Bij de meest subtiele manier van draping breng je je blush al cirkelend met een kwast aan op de appeltjes van je wangen (even glimlachen om te zien waar ze zitten). Vervaag vervolgens zacht richting je oor. Staat vooral mooi bij een ovaalvormig gezicht.

Voor een sculpting effect

Deze aanbrengmethode doet het goed bij een rond, bol gezicht, omdat het je jukbeenderen optisch naar voren laat komen. Je hebt er officieel twee tinten blush voor nodig, een normale en een iets donkerdere, maar met een bronzer en een blush lukt het ook. Breng de wat donkerdere tint nét onder de appeltjes van je wangen aan en laat hem vervagen naar je kaaklijn. Strijk daarna de normale tint met cirkelende bewegingen erbovenop en blend tot je geen duidelijke grens meer ziet. Neem ook licht de zijkant van je voorhoofd mee, bij de haargrens.

Voor een face liftend effect

Zet je kwast hoog op je jukbeen, bij je slapen, en strijk je blush richting de appeltjes van je wangen. Zwiep daarna ook nog wat langs kaaklijn en hals.

Voor wie durft

Tot slot de meest opvallende manier van blush aanbrengen, draping zoals Marc Jacobs het bedoelde (moet je van houden): begin bij je slapen en kwast je blush al blendend richting je voorhoofd tot waar je wenkbrauw op z’n hoogst is. Strijk daarna wederom vanaf je slapen wat kleur via je jukbeenderen naar de appeltjes van je wangen en ga tot slot ook even over je neusbrug, je kin en de zijkanten van je hals, net onder je oren.

Nog even dit: om straks niet voor een gekkie versleten te worden kun je het beste een blush in een zachte, neutrale tint nemen, (zalm)roze ofzo. Voor het mooiste effect gebruik je een setting brush voor alle plekken waar je normaal géén blush aan zou brengen – dat werkt wat meer gecontroleerd – en een gewone of slanted blusher brush voor je wangen. Zie de slider hieronder voor producttips!

Author Lot
Lot