Header
Kort verhaal

Een cocktail met huidverzorging voor elke leeftijd

Door: Conny
15/08/2016

In je twenties vraagt je huid om andere verzorging dan in je thirties of fourties. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je huid nodig heeft op welk moment. Hoe je daarachter komt? Goed kijken en voelen, maar natuurlijk ook een beetje basiskennis van je huid.

20+ huidverzorging


Je huid is nog jong en de bovenste huidlaag vernieuwt zichzelf snel. Hierdoor heb je na een goede nachtrust een mooie glow en wanneer je gezond leeft en regelmatig sport, profiteert je huid daar ook van. Een veel voorkomend huidprobleem in je twenties is een mix van droogte en onzuiverheden. Zo kan het zijn dat je op de T-zone last hebt van overtollig talg en puistjes, terwijl de huid op je wangen juist erg droog is. Een custom cocktail aan huidverzorging zorgt ervoor dat je huid weer in balans komt. Gebruik overdag op je wangen hydraterende verzorging en op je T-zone een specifieke verzorging voor de onzuivere of gecombineerde huid. ’s Nachts kies je voor verzorging voor de vochtarme huid zoals een serum of voedende nachtcrème die olie bevat. Een extra oppepper voor de huid is een kleimasker dat zich richt op de behoefte van jouw huid. Ook daarmee kun je een eigen cocktail maken, door op je wangen een exfoliërend kleimasker te gebruiken en op de T-zone een zuiverend kleimasker. De exfoliërende formule brengt een frisse, gladde huidlaag naar voren en de zuiverende eigenschappen zorgen voor een gladde en gelijkmatige teint. Multimasking noemen we dat!

In Article

“Doe aan multimasking en gebruik verschillende maskers tegelijk om te voorzien in de behoefte van jouw huid”

30+ huidverzorging


Een druk leven, stress en slaaptekort eist z’n tol en dat is terug te zien in je huid. Een droge huid met fijne lijntjes is kenmerkend voor dertigplussers. Drink genoeg, slaap genoeg (ook al heb je dat niet altijd zelf in de hand) en zorg voor regelmatige ontspanning. Houd je skincare routine simpel, zodat je er niet teveel tijd aan kwijt bent. Start de dag met een dagcrème die een SPF 30 bevat, zodat je huid goed gehydrateerd wordt en tegelijkertijd beschermd is tegen Uv-straling. Dit is ook in de winter van belang, want Uv-straling is er het hele jaar door. Daarna gebruik je een CC cream die je gezicht laat stralen en de vermoeidheid wegtovert. ’s Avonds verwijder je vet, vuil en make-up met een goede reinigingsmilk en tonic, zodat je huid klaar is voor haar schoonheidsslaapje. Even ontspannen in de badkamer met een detox kleimasker dat je in vijf minuten met een stralende huid geeft, is een goed voorbeeld van wat hoognodige me-time. Help de natuur een handje en gebruik ’s nachts een voedende olie die je huid zijdezacht maakt en voedt.


In Article2

“Bescherm je huid elke dag met een SPF30 om pigmentvlekjes te voorkomen”

40+ huidverzorging


De veertigplus huid verliest haar elasticiteit en de fijne lijntjes worden zichtbare rimpeltjes. Niet iets om vrolijk van te worden, maar focus op het behoud van een goede huidconditie en kies voor producten die de huid laten stralen. Wanneer je altijd goed hebt gesmeerd met een SPF, heb je minder last van pigmentvlekjes die je er ouder uit doen zien. Toch last van pigmentatie? Gebruik een dagverzorging die ook de pigmentvlekjes aanpakt en breng daarna een corrigerende BB cream aan, zodat je huid mooi egaal oogt. Een oogcrème die de huid opnieuw aanspant en wallen vermindert, is onmisbaar wanneer je te weinig hebt geslapen of behoefte hebt aan een frisse blik. De nacht is het ideale moment om de huid te laten herstellen. Dit doe je met een rijke nachtcrème die lasertechnologie bevat en zo rimpeltjes te lijf gaat of met een heerlijk serum dat de huid gladder en stralender maakt.In Article3

"Geniet zo lang mogelijk van een mooie huid door deze goed te verzorgen"

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met L'Oreal Paris
Author Conny
Conny