1Shampooheader
How to

Eerst conditioner, dan shampoo

Door: Conny
27/09/2016

Het is een automatisme: eerst was je je haar en daarna gebruik je conditioner. Haarexperts hebben nu ontdekt dat deze volgorde ook omgedraaid kan worden en wel met het volgende resultaat…

Eerst conditioner gebruiken en daarna shampoo wordt ook wel ‘The Reverse Wash System’ genoemd en heeft een aantal voordelen voor je haar. Heb je fijn haar? Dan is de kans groter dat je haar voller en veerkrachtiger oogt wanneer je deze omgedraaide volgorde aanhoudt. De conditioner krijgt op deze manier niet de kans om je fijne haar te verzwaren, maar wordt er grotendeels weer ‘uitgewassen’. Ook ‘strip’ je minder snel de natuurlijke oliën uit het haar tijdens het wassen, doordat er een beschermend laagje van de conditioner om je haar zit. Je haar beschadigt dus minder. Daarnaast zorgt deze volgorde ervoor dat je haar schoner wordt tijdens het wassen, omdat de conditioner dient als een soort gladde primer voor het haar die de hoeveelheid shampoo gelijkmatig verdeelt.

1Shampoo2

Hoe werkt The Reverse Wash System?

Zorg ervoor dat je haar niet doordrenkt is met water, maar licht vochtig of handdoekdroog is. Zo kan je haar de voedingsstoffen van de conditioner het beste opnemen. Verdeel de conditioner over je handpalmen en masseer het in het haar met de focus op de haarpunten, omdat die vaak extra voeding nodig hebben.

Pak een borstel voor nat haar en borstel het haar door terwijl je de conditioner even laat intrekken. Hierdoor voorkom je klitten na het wassen en kam je je haar na de shampoo gemakkelijk door met minder kans op afbreken.

Spoel je conditioner uit en verdeel nu shampoo over je haar. Masseer de shampoo in en spoel het uit. Kam je haar na het wassen.

Style je haar zoals gebruikelijk, dus laat het drogen aan de lucht of droog het met de föhn of stijltang. Het eindresultaat is luchtiger haar met meer volume dat minder snel vet wordt, aangezien er geen restjes conditioner in het haar zijn achtergebleven.

Author Conny
Conny