Emma Gelaude Header Video1 Parijs
Uitgelicht

New Entry

Advertorial
Door: Emma Gelaude
4/10/2017

Vanuit Parijs laat Emma Gelaude, de Belgische 'It-Girl' die onlangs haar boek 'Make My Dream Work' uitbracht, zien hoe het eraan toegaat tijdens de Paris Fashion Week. Ze geeft je een kijkje in de keuken en brengt je op de hoogte van de laatste trends en nieuwtjes op het gebied van stijl en fashion.

Styling is impact

Het regent in Parijs, maar dat weerhoudt geen enkele fashion aficionado ervan om zijn favoriete outfit aan te trekken. De Paris Fashion Week is namelijk in volle gang, inclusief wervelende shows en stijlvolle hysterie - zowel achter de schermen als in de buurt van de catwalk. Ook op straat komen modellen en fashionistas samen om hun meest creatieve kant te laten zien. En ook zichzelf. Want stijl is het belangrijkste middel om onze identiteit uit te drukken. We willen anderen laten zien wie we zijn en waar we voor staan. Kleding beïnvloedt in belangrijke mate de manier waarop anderen op ons reageren én wij op hen. Zowel in private als in professionele context.

Pfw
Pfw Bh1
1 van 3

Een gestructureerde chaos

Backstage gaan bij een modeshow, dat is als de keuken binnenwandelen van een sterrenrestaurant. Je komt terecht in een gestructureerde chaos met maar één doel: samen zo snel mogelijk binnen de gegeven tijd een product (hier een totaallook) afleveren. Het is de plek waar alle ideeën samenkomen tot een concreet iets. Reken daarbij de stress van het moment en je krijgt een explosieve cocktail van creativiteit en werkethiek, gemengd met een gecoördineerd proces met duidelijke regels en functies. Iedereen weet perfect waarvoor hij of zij is aangesteld en ondervangt zijn of haar deel van het proces.

Backstage bij de Paris Fashion Week

Tijdens de Paris Fashion Week trok ik achter de schermen van een modeshow en kwam ik terecht in een wirwar van modellen, stylisten, kleedsters en make-upartiesten. Maar hoe lawaaierig het begon, hoe serener de sfeer werd in het kwartier voordat de show zich voltrok. De laatste accenten werden gelegd in het haar en ook de make-up kreeg een finishing touch. Onder het goedkeurend oog van de designer werden de modellen de catwalk opgestuurd. Een magische ervaring. En ook een droom die uitkomt om dit van zo dichtbij mee te maken.

Ik mocht backstage gaan om meer te ontdekken over de make-up en welke technieken ze inzetten dit seizoen bij Belgisch designer Ann Demeulemeester. Een inspirerend moment en bevestiging van hetgeen we al wisten, namelijk dat we nog de helft niet weten van wat zich backstage afspeelt.

Modestad Parijs

Omdat Parijs mijn favoriete Europese stad is, leek het alleen maar logisch om de shoot rond het 'Make My Dream Work' boek hier te houden. Het is een andere wereld dichtbij huis en Parijs bruist van de mode-inspiratie en -geschiedenis. Bovendien is het de plek waar ikzelf meer dan één droom realiteit heb zien worden. De foto’s die je hieronder ziet, zijn exclusieve beelden uit het boek.

Emma in Parijs
Emma Gelaude Header 3 Optie
Emma Gelaude Header 2 Optie
In Article Emma Gelaude
Paris Eiffeltoren
Emma Paris
Emma Boek Kijkje
Header Emma Gelaude
1 van 3
Emmagelaudeboek
Over het eerste boek van Emma Gelaude

'Make my dream work'

Tien jaar business, bloggen en fashion

In het boek 'Make My Dream Work' vertelt Emma Gelaude over haar eigenzinnige parcours en welke inzichten op het vlak van ondernemen, bloggen en mode haar vleugels hebben gegeven. Ook welke (harde) lessen ze geleerd heeft. Want op social media worden vaak de highlights belicht, maar het échte verhaal blijft onder de oppervlakte.

Haar ervaringen deelt Emma nu ter inspiratie, motivatie en empowerment voor iedereen die gepassioneerd onderneemt of wil ondernemen. Voor wie projecten succesvol wil afronden en een eigen professionele weg wil uitstippelen. In de modebranche of elke andere sector.

"Voor al wie vooruit wil in het leven en zijn dromen najaagt".

Over Emma Gelaude

De Gentse Emma Gelaude (1984) begon haar carrière op vijftienjarige leeftijd als internationaal model. Geïnspireerd door de fashionwereld en gedreven door haar ambitie om zelf te ondernemen, lanceerde ze in oktober 2007 een personal stylingbureau voor België en Nederland. Omdat er geen reclamebudget voorhanden was om de business te promoten, stortte ze zich ook op een nieuw fenomeen: een blog oftewel digitaal dagboek, waarop ze al haar kennis en ervaringen kon delen.

Zo groeide Belgiës eerste modeblog uit tot een groot succes. Het blog won verschillende prijzen en Emma en haar team creëerden internationale blogcampagnes voor onder meer Jean Paul Gaultier, Agent Provocateur, Starbucks, YSL en eBay. Ze presenteerde haar eigen televisieprogramma, bracht een boek en juwelencollectie uit, schrijft columns voor verschillende tijdschriften en werd door Karl Lagerfeld himself 'geregrammed' op Instagram.

Daarnaast is Emma betrokken bij de organisatie van tal van grote mode-events zoals Ghent Fashion Night en Knokke Fashion Weekend. Haar duidelijk visie en sterke wil om een eigen professioneel parcours uit te stippelen, maakt van Emma een inspirerende Belgische 'It-Girl'.

Instagram.com/EmmaGelaude
Youtube.com/EmmaGelaude

Emma Gelaude Header 2 Optie
Emma Gelaude