Eyeliner Aanbrengen
How to

Zo breng je eyeliner aan

Door: Marit
4/07/2017

Een struggle voor veel vrouwen: het aanbrengen van eyeliner. Een precies werkje en als je even uitschiet, kun je weer opnieuw beginnen. Met dit stappenplan wordt het stuk gemakkelijker.

Het aanbrengen van eyeliner

Voor het aanbrengen van eyeliner is vaak enig geduld nodig. Het is dus niet iets wat je in vijf minuten voor een feestje nog snel kunt doen. Wie hier wel een pro in is, verdient zeker een applausje!

Met eyeliner zorg je voor een krachtige uitstraling die je ogen sprekender maakt. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar het is belangrijk dat je er de tijd voor neemt om het echt perfect af te maken. Zorg er ook voor dat je eerst wegwijs wordt in het assortiment van de eyeliners, want er zijn veel soorten. Je hebt de vloeibare eyeliner, potlood, gelliner, stift eyeliner en cake eyeliner. Neem een merk en soort waar jij fijn mee kunt werken.

Stappenplan

Stap 1:

Ben je ook een fan van oogschaduw? Zorg er dan voor dat je eerst de oogschaduw aanbrengt voordat je met de eyeliner begint. Wacht nog even met mascara.

Stap 2:

Breng de eyeliner in het midden van je ooglid aan (begin dus niet in je ooghoek). Trek de eyeliner door naar de zijkant van je ooghoek. Het is aan jou of je de eyeliner een beetje omhoog laat lopen of stopt bij de uithoek van je oog. Experimenteer vooral met een aantal looks zodat jij precies weet waar jouw ogen mee uitblinken.

Stap 3:

Breng de eyeliner nu aan vanaf het begin van je ooghoek naar het midden toe. Hier verbind je de twee ‘lijntjes’ met elkaar. Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk tegen de wimperrand blijft zodat er geen open plekjes zichtbaar zijn.

Eyeliner Aanbrengen 1

Stap 4:

Deze stap is volledig aan jezelf en moet je alleen doen als je er van houdt. Mocht je de eyeliner ook onder je ogen willen aanbrengen, pak het dan net zo aan als bij de vorige stappen. Begin weer in het midden onderaan je oog en breng de eyeliner aan richting de buitenste ooghoek. Verbind de lijn vanaf het binnenste stuk met het andere lijntje en zorg ook hier dat er geen open stukjes te zien zijn.

Stap 5:

Hou je van een minder heftig effect? Veeg dan met een wattenstaafje de eyeliner een beetje weg zodat de lijn iets minder dik is. Dit oogt vaak mooier als de onderste lijn wat zachter is aangebracht.

Stap 6:

Sommige eyeliners drogen wat langzamer dan andere. Dan is het belangrijk om even te wachten met mascara zodat je geen afdrukken boven je oogleden krijgt. Breng de mascara aan en voilà: je ogen zijn ready for show time!

Tips en tricks before en after:

  • Begin eerst met het aanbrengen van je oogschaduw en het bijwerken van je wenkbrauwen. Als je dit nog na de eyeliner moet doen, wordt dit een vervelend priegelwerkje.
  • Houd de wattenstaafjes en make-up remover binnen handbereik. Je weet maar nooit waar en wanneer het misgaat.
  • Wil je echt een wow-effect creëren? Kies dan voor een kleur in plaats van een donkere eyeliner.
  • Neem de tijd. Als je haast hebt, is het beter om de eyeliner toch even over te slaan. Heb je vaak last van wallen of donkere kringen onder je ogen? Dan is het handig om geen donkere kleur eyeliner aan te brengen, maar te gaan voor een lichtere soort.
  • Ook is het handig om je hoofd te ondersteunen met je arm en hand, zodat je gezicht 'vast' staat bij het aanbrengen van de eyeliner.
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit