Header Face Mist
Uitgelicht

Wat is het nut van een face mist?

Door: Merel
23/08/2017

De face mist is een van de hotste make-upitems van dit moment en mag dan ook niet ontbreken in je toilettas. Maar wat is nou precies het nut van deze gezichtspray? Wij leggen het je uit in dit blog.

Face mist: zorgt ervoor dat je make-up mooier gaat zitten

Een face mist verspreid je basis make-up makkelijker over je gezicht. Spray tussen elke laag van je basismake-up, dus na de dagcrème, primer, foundation, poeder enzovoorts, telkens een fijn laagje op je huid. Op deze manier versmelten de laagjes niet alleen mooier met elkaar, maar ook met je huid. Het zorgt bovendien voor een meer natuurlijke afwerking van je make-up.

Het laat je make-up langer zitten

Deze gezichtsspray laat je make-up niet alleen mooier zitten, het zorgt er ook voor dat het langer en beter blijft zitten. Door de mist versmelt de make-up beter met je huid, waardoor het langer mooi blijft zitten. Zo pak je het aan: spray je gezicht vanaf minimaal 10 centimeter afstand in een T-vorm. Spray daarna kruislings over je gezicht voor een optimaal resultaat.

Sfeer Face Mist

Het hydrateert je huid

Veel face mists bevatten ingrediënten die je huid hydrateren. Als je de face mist tussen de verschillende lagen make-up aanbrengt, blijft je make-up niet alleen langer goed zitten, maar wordt je huid ook beter gehydrateerd. Op deze manier zorgt de spray ervoor dat het vocht van je andere producten (bijvoorbeeld een dagcrème) verdampt en wordt ingesloten in de huid. Hierdoor herstelt de vochtbalans sneller. Let er wel op dat je niet te vaak een face mist gebruikt, dit kan juist tot uitdroging van de huid leiden. Een paar keer sprayen per dag is voldoende.

Verfrissing

Door even over je gezicht te sprayen, voel je je meteen een stuk frisser. Zo zijn er speciale face mists voor na het sporten. Deze van Lancaster bijvoorbeeld. Behalve na het sporten, is het ook een must-have voor op een warme dag of na een lange werkdag op kantoor. Bovendien kun je dankzij een face mist gemakkelijk je foundation vernieuwen zonder deze er eerst af te wassen en weer opnieuw aan te brengen. Alles wat je hoeft te doen, is je gezicht sprayen zodat je make-up wat vloeibaarder wordt. Gebruik vervolgens je vingertoppen om je foundation opnieuw te mengen en uit te spreiden. Gebruik een concealer als je opvallende oneffenheden weg wilt werken en je bent weer ready to go!

Merel
Merel