Header Airdriedhair
How to

Fantastisch haar zonder föhn: de perfecte air-dried look in 5 stappen

Door: Lot
17/10/2017

Je haar drogen zonder föhn (air-dried dus) is een koud kunstje dankzij dit snelle stappenplan.

Stap 1

Dep je haar droog met een microvezelhanddoek

Vanaf nu geen op en neer gerag meer met je badlaken om je haar handdoekdroog te maken. Je haar raakt ervan in de war en het kan de haarschubben beschadigen wat de kans op frizz vergroot. Druk in plaats daarvan voorzichtig maar stevig een handdoek van microvezels tegen je haar. Dit materiaal neemt aanzienlijk meer vocht op dan een gewone handdoek, wat pluistechnisch gunstig is en de droogtijd verkort. Een t-shirt van zacht katoen is ook een optie.

Sfeer 2 Airdriedhair

Stap 2

Breng een goede leave-in conditioner aan

Nog een manier om die gevreesde frizz voor te zijn. Zo’n laagje verzorging laat de haarschubben sluiten en maakt de haarschacht mooi glad. Bovendien leg je er een goede basis mee voor de stylingformules die nog volgen.

Aanraders: Balmain Shine Spray (lichtgewicht formule met UV-bescherming), Goldwell Inner Effect Repower & Color Live Conditioner (fijn voor gekleurd haar), Sachajuan Leave in conditioner (ideaal met fijn, futloos haar, John Frieda’s Frizz Ease Dream Curls Daily Styling Spray (voor haar met krul of slag) en Garnier Loving Blends Milde Haver Ontwarrende Spray (altijd goed, welk type haar je ook hebt).

Sfeer Airdriedhair

Stap 3

Kam je haar door met een kam of je vingers

Ga met je vingers of een grove kam voorzichtig door je haar om het te ontwarren en de conditioner die je er net in hebt aangebracht te verdelen. Masseer het product goed in. Op deze manier wordt elke haar omhuld met conditioner en droogt het straks gelijkmatig en vrij van pluis op.

Stap 4

Optioneel: vlecht je haar en maak een topknot (vooral handig als je het ’s nachts laat drogen)

Door middelgrote plukken haar te vlechten en samen te binden tot een knot bovenop je hoofd, valt het straks in mooie, natuurlijke golven. Dit is trouwens ook de perfecte manier om je haar te laten drogen door de lucht terwijl je slaapt: bij elkaar gebonden schuurt je haar minder over je kussen waardoor het gladder en glanzender opdroogt.

Sfeer 3 Airdriedhair

Stap 5

Breng een finishing product aan

Wat voor jou het beste werkt, hangt af van je haartype. Met fijn haar zit je goed met een lichtgewicht, volumespray om je aan de lucht gedroogde haarlook te fixeren of nieuw leven in te blazen (zoals L’Anza Healing Volume Final Effects).

Haar met krul of slag of kroes profiteert van een product dat krullen accentueert en pluizen tegengaat (Andrélon Perfecte Krul Booster).

Dik, stug haar wordt beter handelbaar van bijvoorbeeld Control & Anti-Frizz Wonder Serum van Gliss Kur (verdeel met je vlakke hand over de hele lengte om frizz tegen te gaan).

En van nature steil haar oogt extra glad en glanzend met een glansspray (Tony & Guy Glamour Shine Spray) of krijgt juist meer beweging van een textuuractiverende formule (Schwarzkopf Soft Glam Air-Dry Salt Mist).

Author Lot
Lot