Header Festivaltassen
Uitgelicht

Must-read: het zomer 2018 festivaltassendossier

Advertorial
Door: Tara
6/08/2018

Een slimme meid is op een festival voorbereid en doet haar spullen in een festivalbestendige tas. We selecteerden de beste (en knapste) exemplaren voor je.

Een applausje waard

Wie ervaring heeft met telefoons die gepikt worden (joe, vorige week nog), weet: een degelijke, diefonvriendelijke tas is nooit weg. Zeker niet op een festival. Wat het helaas vaak is met dat soort tassen: ze zijn niet zo plezierig om naar te kijken. En omdat het oog ook wat wil (en terecht), hebben we het internet afgestruind naar de beste, mooiste, meest praktische, festivalwaardigste tassen waarmee je wèl kunt aankomen bij festival.

Drie merken hebben het alvast goed begrepen: Kipling, Herschel en Eastpak. Een applausje waard. We laten zien waarom.

De fanny packs van Eastpak

Eastpak snapt het. Als de temperaturen toenemen, neemt het aantal kledinglaagjes af. En dus ook het aantal zakken waar je dingen in kwijt kunt. Het tassenmerk heeft gelukkig een aantal heuptassen die kunnen dienstdoen als broekzak en tegelijk je outfit extra schwung geven. Speciaal voor zwoele zomeravonden en festivals – maar eigenlijk ook voor iedereen die weleens de hort op gaat en kleine spullen veilig wil opbergen.

De heuptassen van Eastpak zijn er met print en zonder print; in felle kleuren, maar ook in grijs of zwart; met extra voorvakje en zonder extra voorvakje. De keuze is reuze en er is voor elk wat wils!

Als ik tot slot zo vrij mag zijn er wat ongevraagd maar gratis stijladvies bij te geven: een heuptasje, een zwierige zomerjurk en een paar All Stars… een gouden combinatie.

De New Classics van Kipling

Voor de New Classics-collectie van Kipling greep het merk terug naar de old skool streetwear-stijl uit de 90's. Het resultaat: een stralende tassencollectie waar kleuren omarmd en logo’s gezien mogen worden. De New Classics-collectie bestaat uit tien verschillende stijlen, te weten: drie type rugtassen, drie schoudertassen, een crossbody en twee reistassen. Ze zijn niet alleen een feest voor het oog maar dienen ook tal van praktische doelen.

Zo is de Classic Niman Fold opvouwbaar (what’s in a name, hè) en gemaakt van ultralicht materiaal. Dan is er ook de Fundamental-rugtas, die er met z’n opvouwbare voorkant niet alleen very 2018 uitziet maar ook handig in gebruik is. Het winnende exemplaar is Gabbie. Een schoudertas, niet te groot, niet te klein, waterafstotend en met handige vakjes voor mobiel en portemonnee. Eenvoud, functionaliteit en comfort in één. Helemaal festivalproof dus.

De fanny packs van Herschel

Last but absoluut not least: Herschel. Ook een uitblinker op het gebied van heuptassen. En ook Herschel heeft ze in alle soorten en maten. Dit zijn drie modellen die we extra in het festivalzonnetje zetten:

Herschel Cruz

De Herschel Cruz is een praktisch schoudertasje dat je ook om de heup kunt dragen en dat genoeg ruimte biedt voor je kostbare spullen. Met twee ritssluitingen en een clip voor je sleutels.

Herschel Fourteen

De Herschel Fourteen is een nieuw model dat door z’n compacte en minimalistische design goed te combineren is met iedere festivaloutfit.

Herschel Fifteen

Een slagje groter dan de Fourteen. In de Herschel Fifteen is er Plenty space voor je spullen door een ruim hoofdcompartiment met handige ritssluiting. Bonuspunten: te dragen als heup- en schoudertas.

Winactie

Helaas, deze winactie is verlopen

De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Tara Foto
Tara