Fit In De Zomer 1
Get in shape

7x fit blijven tijdens je vakantie

Door: Lot
3/07/2017

Vakantie is iets om te vieren, maar je hoeft heus niet meteen al je gezonde principes overboord te gooien. Ook als er helemaal niets moet, kun je gemakkelijk in vorm blijven. Lang leve de lol, maar met mate, zullen we maar zeggen. Check snel onze tips om straks minstens zo fit weer thuis te komen.

1. Eet voor je vertrek

Met lekkere trek rondlopen op een vliegveld is net zoiets als boodschappen doen op een lege maag: je gaat geheid voor de bijl bij al het uitgestalde fast food. Wees de honger voor door thuis alvast te eten of neem een paar gezonde, houdbare snacks mee voor onderweg, zoals (gedroogd) fruit, rijstwafels, nootjes of een voedingsreep.

2. Maak een gezonde tussenstop

Ga je met de auto? Het is veel leuker om tijdens tussenstops de wegrestaurants 'rechts' te laten liggen en op zoek te gaan naar een lunchroom of bistro in het plaatsje zelf, daar staan vaak meer gezonde opties op de kaart. Kan natuurlijk ook van tevoren door een paar adressen bij elkaar te googelen.

3. Pak je beweging

Een vakantiebestemming aan zee zet je vanzelf aan het hardlopen, zwemmen en surfen, maar ook op andere plekken kun je je uitleven. Check via Google Maps of er een park of bos in de buurt is en ga daar je rondjes rennen of yogaposes oefenen. En een tip voor op citytrip: huur een fiets. Je bent geen tijd kwijt aan wachten op trams en metro’s, je ziet veel meer van de omgeving en stiekem leg je er op een dag heel wat kilometers mee af.

4. Drink en smeer

Hoe goed het ook is om in de warme zomermaanden actief te blijven, blijf er voldoende bij drinken en smeer regelmatig met een zonnebrandcrème. Het eerste omdat een sportend lichaam bij hoge temperaturen extra veel vocht en dus belangrijke zouten en mineralen verliest, het tweede omdat zweet de werking van UV-filters aantast. Met de sport bruistabletten van Davitamon vul je snel en makkelijk het tekort aan vocht en nutriënten aan, en aan de hyper-hydraterende, waterbestendige, niet plakkende zonformule van Biodermal heb je een goede verzorging tijdens het sporten in de buitenlucht. Ook als je huid gevoelig is.

Fit In De Zomer

5. Volg de locals

Je kunt al je inkopen doen in de dichtstbijzijnde supermarkt, maar dan mis je waarschijnlijk alle lokale, veel versere producten die op markten en in stalletjes voor het grijpen liggen. Hier je tussendoortjes scoren is gezonder en je raakt meteen gezellig aan de babbel met de locals.

6. Fitte voetjes

Ben je van plan veel aan de wandel te gaan? Doe je voeten een lol en neem een crème mee die blaarvorming en een branderig gevoel bij wrijving in je schoenen voorkomt. De voetcrème van Gehwol heeft er een die meteen eeltvorming en overmatig zweten tegengaat, de bloedcirculatie stimuleert en wondjes en blaren sneller helpt genezen. Je kunt hem ook alvast vóór je vakantie inzetten om dit soort ongemakken voor te zijn.

7. Weersta bunkeren

Daar sta je dan, voor het gigantische all inclusive buffet. Nu komt het aan op wilskracht, want resorts hebben er een handje van om de vetste, verleidelijkste dingen vooraan te leggen zodat je amper toekomt aan de gezondere (qua inkoop duurdere) keuzes verderop, zoals verse groente, salade en rijst. Daar ga jij dus wel meteen heen, gewapend met een wat kleiner bord, zo schep je vanzelf minder op. Wat betreft desserts: sommige zijn gewoon te lekker om te laten liggen. Maak een selectie en deel met je reisgenoten. Heb je wel de lusten, niet meteen de extra kilo’s.

Author Lot
Lot